Kinija ir Rusija kartu statys jūrų uostą | kl.lt

KINIJA IR RUSIJA KARTU STATYS JŪRŲ UOSTĄ

  • 1

Rusija ir Kinija drauge statys vieną didžiausių uostų šiaurės rytinėje Azijoje, kuris atsiras Rusijai priklausančioje Japonijos jūros pakrantėje, skelbia žiniasklaidos pranešimai apie toliau stiprėjantį šių galingų valstybių aljansą.

Jūrų uostas turėtų būti pajėgus aptarnauti maždaug 60 mln. tonų krovinių per metus, trečiadienį pranešė valstybinio Kinijos dienraščio „People's Daily“ svetainė. Remiantis Europos Komisijos statistika, jis prilygtų didžiausiam Britanijos Iminghamo ir Prancūzijos Havro uostams.

Naujasis uostas bus statomas Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, vos už 18 kilometrų nuo Kinijos sienos, taip pat netoli Šiaurės Korėjos.

Kinijos ir Rusijos lyderiai sutartį dėl uosto statybos pasirašė gegužės mėnesį Bendradarbiavimo ir pasitikėjimo priemonių stiprinimo Azijoje (CICA) konferencijoje Šanchajuje, nurodoma pranešime.

Tai dar vienas Pekino ir Maskvos žingsnis, rodantis šalių ketinimus sustiprinti savo energetinius ir infrastruktūrinius ryšius.

Išteklių ieškanti Kinija, augant vartojimui šalyje, siekia paįvairinti savo energijos šaltinius, o Rusija, kurios santykiai su Vakarais atšalo dėl jos įvykdytos Krymo aneksijos, nori nukreipti savo pagrindinį dujų ir naftos eksportą į Aziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

RUSAS

Amerikai ir ES nereikia pergyventi Dujas galima pirkti pas musulmonus jei nepatinka rusai Kai musulmonai uzdirbs pinigu -vel bus 11 rugsejo Kvailys-sunkiai gydoma lyga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS