Lenkijos pasieniečiai per valandą jau praleidžia po 20 vilkikų | kl.lt

LENKIJOS PASIENIEČIAI PER VALANDĄ JAU PRALEIDŽIA PO 20 VILKIKŲ

Lenkų pasieniečiai prie Korčiovos–Krakivetso pasienio kontrolės punkto dabar per valandą praleidžia jau iki 20 ukrainiečių vilkikų, nors pirmiau buvo praleidžiami vos penki ar dar mažiau, pranešė Ukrainos tarptautinių kelių vežėjų asociacijos pirmininkas Volodymyras Mychalevyčius.

„Lenkijos protestuotojai sutiko, kad per valandą pravažiuotų penki vilkikai, tačiau šios sąlygos dažnai nesilaikydavo. Tačiau vakar pasieniečiai Krakivietso–Korčiovos pasienio kontrolės punkte per valandą ėmė praleisti po 20 vilkikų už Ukrainos, nors kituose punktuose padėtis nepasikeitė“, – sakė V. Mychalevyčius.

Pranešama, kad lenkų vėžėjai lapkričio 6 d. pradėjo neterminuotą protestą. Vienas iš pagrindinių reikalavimų vyriausybei yra vėl pradėti taikyti leidimus vežėjams iš Ukrainos, kurių pagal sutartį su Europos Sąjunga atsisakyta iki 2024 m. birželio 30 d. Protestuotojai nori, kad sutartis būtų nutraukta ir nuo sausio 1 d. būtų grąžintas leidimų režimas.

Dėl streiko visiškai sustojo eismas trijuose – Dorohusko-Yahodyno, Korčiovos-Krakivetso ir Hrebenne-Ravos-Ruskos – Lenkijos ir Ukrainos pasienio kontrolės punktuose. Kai kuriose vietose eilės abejomis kryptimis tiesiasi po 40 kilometrų, o automobilių stovėjimo aikštelės Lenkijoje daugeliui vairuotojų jau yra tapusios laikinomis gyvenamosiomis vietomis.

Gairės: Lenkijos pasienis, praleidžia vilkikus, Korčiovos–Krakivetso pasienio kontrolės punktas, streikas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS