Lenkijos premjeras D. Tuskas: prasidėjo nauja prieškarinė era | kl.lt

LENKIJOS PREMJERAS D. TUSKAS: PRASIDĖJO NAUJA PRIEŠKARINĖ ERA

Lenkijos ministro pirmininko Donaldo Tusko teigimu, Rusijos invazija į Ukrainą pradėjo naują – karo – erą Europoje.

„Žinau, kad tai skamba pribloškiamai, ypač jaunajai kartai, bet turime priprasti prie to, kad prasidėjo nauja era: prieškarinė. Neperdedu, tai darosi kasdien vis aiškiau, – Vokietijos laikraščiui „Die Welt“ ir Europos partnerių žiniasklaidai sakė D. Tuskas. – Nenoriu nieko gąsdinti, bet karas nebėra praeities samprata. Jis realus, tai prasidėjo prieš daugiau nei dvejus metus“.

Pasak D. Tusko, šiuo metu labiausiai nerimą kelia tai, kad bet koks scenarijus yra įmanomas. „Tokios situacijos nematėme nuo 1945 metų“, – sakė jis. Tais metais Hitlerio Vokietija kapituliavo ir baigėsi Antrasis pasaulinis karas.

Tačiau D. Tuskas taip pat pabrėžė, kad Europoje vyksta mentaliteto revoliucija. Niekas nebeabejoja bendros gynybos reikalingumu. Jo žodžiais, Vokietijoje įvyko didžiulis lūžis, abi pagrindinės partijos CDU ir SPD varžosi, kuris iš jų labiau proukrainietiška.

Lenkijos premjeras kalbėjo ir apie tai, kaip Rusija panaudoja migrantus, ir ragino nuosekliau apsaugoti Europos Sąjungos išorės sienas.

„Visa Europos Sąjunga, kaip galinga organizacija, privalo būti morališkai pasirengusi kovoti už mūsų sienų ir teritorijos saugumą“, – sakė jis.

Gairės: Lenkija, Donaldas Tuskas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS