A. Merkel perspėja apie Europoje plintančius populistinius judėjimus | kl.lt

A. MERKEL PERSPĖJA APIE EUROPOJE PLINTANČIUS POPULISTINIUS JUDĖJIMUS

  • 6

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį pareiškė, kad jos šalis turi budriai vertinti Europoje plintančius nacionalistinius judėjimus dėl savo nacistinės praeities.

„Akivaizdu, kad Vokietijoje juos (populistinius judėjimus) reikia vertinti tam tikrame kontekste – mūsų praeities kontekste. Tai reiškia, kad mums reikia būti budresniems nei kiti“, – sakė ji interviu kanalui CNN.

A. Merkel taip pat pasmerkė Vokietijoje augantį antisemitizmą ir sakė, kad „tarp mūsų, deja, visuomet buvo kažkiek antisemitų“.

„Šiandien nė viena sinagoga, nė vienas žydų darželis ar mokykla negali apsieiti be vokiečių policininkų apsaugos“, – teigė kanclerė.

A. Merkel pripažino, kad tampa vis sunkiau priminti žmonėms apie praeities pamokas, tačiau „jas turi išmokti kiekviena nauja karta“.

Vokietijai A. Merkel vadovauja pastaruosius 13 metų, tačiau ji yra paskelbusi, kad pasibaigus šiai kadencijai ji nebesieks užimti šalies kanclerio posto. Jos kadencija baigiasi 2021-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vo kiets

Vokietijos zmones raginami suprasti praeities klaidas bet semitai tu klaidu nezada suprasti ir nepripazysta kad dalis to isaukto holokausto yra is semitu klaidu kuriu jie neatsizada ir sendien

Nuj

Čia turbūt tie judėjimai, katrie kartu su Rusija tiesia Nordstream dujotiekį Baltijos dugnu? Ne?

...

Apsiskelbę 'nusipelniusiais gyvent' nepatenkinti liaudies balsu? Na bet juk: "Vox populi vox dei", kaltint kažką populizmu tolygu kalbėt prieš dievą!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS