Pasveikęs Japonijos imperatorius vėl eina savo pareigas | kl.lt

PASVEIKĘS JAPONIJOS IMPERATORIUS VĖL EINA SAVO PAREIGAS

  • 0

Senstantis Japonijos imperatorius Akihito (Akihitas), tris dienas gydytas dėl nepakankamo kraujo tekėjimo į smegenis, ketvirtadienį vėl pradėjo eiti savo oficialias pareigas, naujienų agentūrai AFP sakė rūmų atstovas.

84 metų imperatorius, pajutęs galvos svaigimą ir pykinimą, atšaukė visus savo įsipareigojimus nuo pirmadienio.

Rūmų atstovas sakė, kad monarchas ketvirtadienį „savo oficialias pareigas eina kaip įprastai“, bet atsisakė komentuoti plačiau.

Trečiadienį rūmai buvo pranešę, kad Akihito taisosi.

Beveik tris dešimtmečius šalį valdantis imperatorius turėjo širdies problemų, jam buvo atlikta operacija dėl prostatos vėžio, todėl jo sveikatos būklė Japonijoje atidžiai stebima.

2016 metais jis pribloškė šalį užsiminęs apie savo norą dėl garbaus amžiaus ir sveikatos problemų atsistatydinti.

Pirmadienį vyriausybės atstovas sakė, kad imperatorius gydomas dėl nepakankamo kraujo tekėjimo į smegenis, o antradienį rūmai skelbė, kad jis vis dar jaučia svaigulį ir skrandžio skausmus.

2019 metų balandžio 30-ąją pasitrauksiantis Akihito turi tapti pirmuoju atsistatydinusiu imperatoriumi per daugiau kaip du šimtmečius.

Ji pakeis jo vyriausiasis sūnus.

Japonijos imperatoriškoji šeima yra seniausia pasaulyje. Imperatoriaus statuso klausimas Japonijoje yra opus dėl didžiulio karo Ramiojo vandenyno regione, kuris buvo kariaujamas 1989-aisiais mirusio imperatoriaus Hirohito, Akihito tėvo, vardu.

Akihito ėmėsi modernesnio valstybės simbolio vaidmens, kuris imperatoriškajai šeimai buvo primestas pasibaigus Antrajam pasauliniam karui. Ankstesni imperatoriai, įskaitant Hirohito, buvo laikomi pusiau dieviškais asmenimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS