Po debiuto biržoje „Nasdaq“ gerokai išaugo D. Trumpo socialinių tinklų bendrovės akcijų vertė | kl.lt

PO DEBIUTO BIRŽOJE „NASDAQ“ GEROKAI IŠAUGO D. TRUMPO SOCIALINIŲ TINKLŲ BENDROVĖS AKCIJŲ VERTĖ

Įmonių grupei „Trump Media & Technology“ debiutavus akcijų biržoje „Nasdaq“, ženkliai išaugo jos akcijų vertė, o teisinių problemų turinčiam buvusiam prezidentui atsirado galimybė dar labiau papildyti savo kišenes.

Po išvakarėse įvykdyto susijungimo su priedangos bendrove „Digital World Acquisition“, bendrovės „Trump Media“ akcijų vertė maždaug 15.45 val. Grinvičo laiku buvo išaugusi 36,3 proc. ir siekė 68,09 JAV dolerius.

Buvusio prezidento, šiuo metu vėl kandidatuojančio užimti šį postą, inicialais „DJT“ pažymėtų akcijų vertė antradienį buvo pasiekusi ir 60 proc. ribą, tačiau vėliau dėl kainų svyravimų vėl kiek nukrito.

„MYLIU „TRUTH SOCIAL“, MYLIU TIESĄ!“, – savo socialiniame tinkle rašė D. Trumpas.

D. Trumpas savo platformą „Truth Social“ pristatė po to, kai sausio 6 d. jo rėmėjai šturmavo JAV Kongreso rūmus ir dėl to didžiosios platformos užblokavo jo paskyras.

D. Trumpui priklauso beveik 80 mln. šios įmonės akcijų, kurių vertė šios dienos kainomis siekia daugiau nei 5 mlrd. JAV dolerių.

Akcijos į biržos sąrašus buvo įtrauktos tuo metu, kai D. Trumpui yra nurodyta sumokėti didžiulį užstatą, kurį skyrė Niujorko teismas, nustatęs, kad jis, jo sūnūs ir jų įmonės metų metus melavo apie jo turto vertę.

Pirmadienį Niujorko apeliacinis teismas 454 mln. JAV dolerių užstatą, kuris turėjo būti sumokėtas tądien, sumažino iki 175 mln. JAV dolerių ir suteikė D. Trumpui dar 10 dienų terminą šiam įpareigojimui įvykdyti.

Pirmiau skyrus beveik pusės milijardo JAV dolerių dydžio užstatą buvo manoma, kad Niujorko valdžia gali pradėti konfiskuoti D. Trumpo turtą. D. Trumpas pirmadienį pareiškė 175 mln. JAV dolerių sumą sumokėsiąs „per nustatytą 10 dienų terminą“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Flurona [TRUMP 2024]

Kuom JAV skiriasi nuo Venesuelos? Niekuo. Ir ten ir ten visais įmanomais būdais trukdoma politiniams oponentams dalyvauti rinkimuose.

Purmaliai

Jokių problemų,putleris ištrauks !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS