Po susirėmimų Amharos regione Etiopija paskelbė nepaprastąją padėtį | kl.lt

PO SUSIRĖMIMŲ AMHAROS REGIONE ETIOPIJA PASKELBĖ NEPAPRASTĄJĄ PADĖTĮ

  • 3

Etiopijos federalinė vyriausybė penktadienį paskelbė nepaprastąją padėtį, paaštrėjus smurtiniams susirėmimams tarp reguliariosios kariuomenės ir vietos kovotojų iš šiaurinio Amharos regiono.

Nauji neramumai antroje pagal gyventojų skaičių Afrikos šalyje prasidėjo praėjus vos devyniems mėnesiams po to, kai kaimyniniame Tigrėjaus regione baigėsi dvejus metus trukęs niokojantis karas, kuriame dalyvavo ir Amharos kovotojai.

„Tapo būtina paskelbti nepaprastąją padėtį, susiklosčius situacijai, kai pasidarė sunku kontroliuoti šį nepriimtiną judėjimą pagal galiojančius įstatymus“, – sakoma socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame ministro pirmininko  Abiy Ahmedo (Abijaus Ahmedo) biuro pranešime.

Pareiškime nenurodyta, ar nepaprastoji padėtis galioja visoje šalyje, ar tik Amharoje, kuri yra į šiaurę nuo sostinės Adis Abebos.

Abiy Ahmedo vyriausybė neatsakė į naujienų agentūros AFP klausimus.

Pastarosiomis savaitėmis Amharoje padažnėjo susirėmimų, dėl kurių užsienio šalių vyriausybės įspėjo keliautojus ir nutraukė skrydžius.

Įtampa augo nuo balandžio, kai federalinė vyriausybė paskelbė išformuojanti regionines pajėgas, įskaitant Amharos regioną. Nacionalistai baiminosi, kad tai susilpnins regioną.

Ketvirtadienį Amharos vietos pareigūnai paprašė federalinės vyriausybės pagalbos užtikrinant saugumą, padėčiai tapus sunkiai kontroliuojama ir atsiradus socialinių ir ekonominių sutrikimų.

Vyriausybė teigė, kad smurtas „kelia pavojų konstitucinei santvarkai“, o sprendimas įvesti nepaprastąją padėtį buvo vienbalsis.

Dekretu valdžios institucijoms leidžiama paskelbti komendanto valandą, o įtariamuosius apieškoti ir sulaikyti be orderio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jo ,atvyks vagneriniai kaZapų

bandziūgos,ir Afrikoje įsivyraus taika ....Buvo vienintelė normali valstybė PAR, bet ir tą atidavė papuasams .Dabar,kai išvijo baltuosius, visi Afrikoje nepriklausomi,laimingi,demokratiški,pjauna vieni kitus išsijuosę , ir visi svajoja patekti į EU..

ogi

ciongo dave tai putka su wagneriu p

laukiniai

ir liks laukiniais ,kova uz Buvi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS