Politologai: V. Putino kalboje – utopiniai planai | kl.lt

POLITOLOGAI: V. PUTINO KALBOJE – UTOPINIAI PLANAI

Lietuvos politologai ir apžvalgininkai, vertindami Vladimiro Putino pranešimą, pabrėžia prarają tarp to, ką Rusijos prezidentas kalba, ir realybės. Taip pat atkreipia dėmesį, kad V. Putino siūlymai rodo, jog Rusija planuoja dar labiau užsidaryti nuo išorinio pasaulio.

„Ta kalba yra paremta mitiniu įsivaizdavimu apie Rusijos vaidmenį pasaulyje, apie jos religinį, kultūrinį pranašumą. Tai primena Sovietų sąjungos komunistų suvažiavimų laikus, kada yra kalbama, kad reikia pavyti ir pralenkti Ameriką, nors kartu visi mato, kad realybė yra visai priešinga. Suvokiama, kad sankcijos ir nuosmukis turės pasekmes, tačiau ketinama spręsti šias problemas nelogišku būdu – užsidaryti, pereiti į režimą, kai ekonomika tenkina tik savo poreikius, netgi susigrąžinti išbėgusį kapitalą, kuriam būtų taikoma visiška amnestija, savotiškai kriminalinius pinigus susigrąžinti, nes nebėra jokių kitų – normalus užsienio kapitalas pasitraukė iš Rusijos“, – sako VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas dr. Tomas Janeliūnas.

„Na apskritai į melagių kalbas reiktų kreipti kuo mažesnį dėmesį. Galima pridurti, kad daug rusams būdingų utopinių planų, pavyzdžiui, aiškinimas, kad Rusijos BVP turi augti labiau nei kitose šalyse, kai visiems žinoma, kad tas BVP Rusijoje krenta. Ir antra rusiška utopija, kad Rusija turi nepriklausyti nuo Vakarų technologijų. Tai tada ji turi iš fizinio būvio persikelt į dvasinį būvį, nes kitokių technologijų kaip ir nėra, nes rusiškų technologijų mes žinome tik žudymo srityje“, – teigia „15 min“ vyriausiasis redaktorius Rimvydas Valatka.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kapitan Pronin

Daug pasako apie ekspertu kvalifikacija: "nes rusiškų technologijų mes žinome tik žudymo srityje".

Labai

teisingai raso,lietuviai visada buvo kieno tai vergai ir dabar lietuva laizo subine jav

tu VAI VAI

Niekada nesakyk niekada, cia ne as sugalvojau tai liaudies ismintis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS