Popiežius Pranciškus: migrantai neužplūdo Europos, jie ieško svetingumo | kl.lt

POPIEŽIUS PRANCIŠKUS: MIGRANTAI NEUŽPLŪDO EUROPOS, JIE IEŠKO SVETINGUMO

  • 24

Popiežius Pranciškus šeštadienį paragino Europos vyriausybes labiau rūpintis Viduržemio jūrą kertančiais migrantais, sakydamas, kad tie, kurie rizikuoja savo gyvybe jūroje, ne braunasi, o ieško svetingumo.

Baigdamas Prancūzijos uostamiestyje Marselyje vykusį vyskupų ir jaunimo iš Viduržemio jūros regiono susitikimą, jis pridūrė, kad migracija yra mūsų laikų tikrovė, procesas, kuris apima tris žemynus aplink Viduržemio jūrą ir kuris turi būti valdomas išmintingai ir įžvalgiai, įskaitant Europos atsaką.

Popiežiaus pastabos – pasakytos Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono), kurio vyriausybė planuoja griežtesnes migracijos kontrolės priemones, akivaizdoje – sekė po to, kai jis penktadienį atvykęs į šalį pabrėžė, kad „žmonės, kuriems esant paliktiems ant bangų gresia pavojus nuskęsti, turi būti gelbėjami“.

Nuo praėjusios savaitės, kai Italijos Lampedūzos saloje per kelias dienas išsilaipino tūkstančiai migrantų, Europos politinėje darbotvarkėje įsivyravo atvykėlių iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos srautų valdymo tema.

Žmonės, kuriems esant paliktiems ant bangų gresia pavojus nuskęsti, turi būti gelbėjami.

Popiežius taip pat išreiškė savo nuomonę apie Prancūzijos vidaus politiką, atkreipdamas dėmesį į du E. Macrono projektus – pagalbą mirštantiesiems ir teisės į abortą įtraukimą į konstituciją.

Pranciškus perspėjo, kad seni žmonės gali būti „nustumti į šalį, prisidengiant tariamai oria ir „saldžia“ mirtimi, kuri yra „sūresnė“ už jūros vandenis“.

Jis taip pat kalbėjo apie „negimusius vaikus, atmestus vardan klaidingos teisės į pažangą, kuri, priešingai, yra atsitraukimas į egoistinius individo poreikius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Anonimas

...Svetingumas skirtas pakviestiems Sveciams.......o kodel popieziaus karalyste neatvere migrantams savo [pasakishku turtu karalijos ] Vatikano duris?? mes nenorime skesti skurde.kad islaikyti musulmonus.....na,tai Vatikano turciai te parodo pavyzdi....bet jie dar neisileido nei 1 vieno migruojancio...deje,deje

Tiesiai

Atvykėliai į krikščionybę neatsiverčia, todėl jie čia yra nepageidaujami, musliai su savo alachiniu velniu, taip pat visi kiti demonų garbintojai, hindu, budistai ... Reikia aiškiai pasakyti tegul jums padeda jūsų dievai velniai.

komuniaga?

popiežius Pranciškus yra Argentinos diktatoriaus Juano Perono (pusiau komunistas, pusiau fašistas) idėjų šalininkas. Verbitskis taip pat teigia, kad būdams dėstytoju, būsimasis popiežius Jorge'as Bergoglio buvo susijęs su vadinamąja „geležine gvardija“, pogrindine radikalių peronistų organizacija, kurios tikslas buvo sugrąžinti nuverstą prezidentą į valdžią.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS