Rusai, dalyvavę pagerbiant A. Navalną, sulaukė šaukimų atvykti į karinį komisariatą | kl.lt

RUSAI, DALYVAVĘ PAGERBIANT A. NAVALNĄ, SULAUKĖ ŠAUKIMŲ ATVYKTI Į KARINĮ KOMISARIATĄ

Keli rusai, kurie buvo sulaikyti dėl dalyvavimo renginiuose, skirtuose pagerbti Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno atminimą, paleidžiant juos iš areštinės sulaukė šaukimų į karinį komisariatą. Apie tai rašo anglų kalba leidžiamas laikraštis „Moscow Times“, kurio redakcija nuo 2022 m. dirba iš Amsterdamo. Internetinis leidinys remiasi vietos Rusijos žiniasklaidos pranešimais.

Šiais duomenimis, šešių tokių atvejų būta Sankt Peterburge. „Jie sulaužys mums pirštus, jei nepasirašysime (dokumentų)“, – cituojamas vienas vyras. „Šaukimuose nurodoma, jog sulaikyti asmenys per kelias dienas turi atvykti į karinį komisariatą, kad būtų patikslinti jų duomenys ir jie būtų įtraukti į karinę įskaitą“, – rašo rusų „Telegram“ kanalas „Rotonda Media“.

Apie A. Navalno mirtį kalėjime pranešta praėjusį penktadienį. Antradienį Kremliaus atstovas gynė brutalius Rusijos valdžios aparato veiksmus prieš žmones, atėjusius pareikšti pagarbą A. Navalnui. Uniformuoti pareigūnai vykdė savo užduotį remdamiesi įstatymais, sakė Dmitrijus Peskovas.

Rusijos nevyriausybinės organizacijos „OVD Info“ duomenimis, po A. Navalno mirties Rusijoje buvo sulaikyta šimtai žmonių, kurie dėjo gėlių prie paminklų politinio smurto aukoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pagarba

Čia tai geras!!! Pagirtina!

Puiku

Tėvynės išdsvikai gyvenantys Rusijoje privalo tarnauti. Juo reikua siųsti į Ukraina "mitinguoti"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS