Rusija svarstys galimybę konfiskuoti kariuomenės kritikų turtą | kl.lt

RUSIJA SVARSTYS GALIMYBĘ KONFISKUOTI KARIUOMENĖS KRITIKŲ TURTĄ

  • 0

Rusijoje ateinančią savaitę bus svarstomas dėl naujo įstatymo projekto, pagal kurį bus konfiskuojami pinigai, nuosavybė ir vertingi daiktai tų asmenų, kurie bus nuteisti už „melagienų“ apie šalies kariuomenę skleidimą, šeštadienį pareiškė vyriausiasis šalies įstatymų leidėjas.

Kremliaus invaziją lydi ir plataus masto represijų kampanija. 2022 metais, netrukus po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė karius į Ukrainą, rusų įstatymų leidėjai patvirtino teisės aktą, kuriuo uždraudė tai, ką valdžia laiko Rusijos kariuomenės menkinimu arba „melagienų“ apie karą Ukrainoje skleidimu.

Įstatymo projektas, kuriam, pasak valstybinės žiniasklaidos, pritarė visos pagrindinės parlamento frakcijos, pirmadienį bus pristatytas Rusijos žemuosiuose rūmuose – Valstybės Dūmoje, pranešė pirmininkas Viačeslavas Volodinas.

„Kiekvienas, kuris bando sugriauti Rusiją ir ją išduoti, turėtų sulaukti pelnytos bausmės ir savo turtu atlyginti šaliai padarytą žalą“, – socialiniame tinkle „Telegram“ rašė jis.

Anot V. Volodino, šiomis priemonėmis bus siekiama nubausti tuos, kurie, jo nuomone, pila purvą ant tarnaujančių Rusijos karių ir pareigūnų.

Kremlius, jo kariams kovojant Ukrainoje, griežtai slopina nepritarimą ir nubaudė tūkstančius rusų už tai, kad jie pasisakė prieš karą.

Gairės: Rusija, karas Ukrainoje, rusijos kariuomenė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS