Sakartvelo prezidentė pasiūlė atidėti „užsienio agentų“ įstatymo įsigaliojimą | kl.lt

SAKARTVELO PREZIDENTĖ PASIŪLĖ ATIDĖTI „UŽSIENIO AGENTŲ“ ĮSTATYMO ĮSIGALIOJIMĄ

Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili paragino valdančiąją partiją atšaukti įstatymą dėl „užsienio agentų“ arba atidėti jo įsigaliojimą iki lapkričio 1 dienos, t. y. po spalio 26 dieną numatomų parlamento rinkimų. Apie tai praneša „Echo Kavkaza“.

Per brifingą S. Zurabišvili leido suprasti, kad nesutinka su vyriausybės siūlymu keisti įstatymą per veto mechanizmą. Ji taip pat pareiškė, kad parlamentas neturėtų tikėtis, jog ji leisis manipuliuojama.

„Šis įstatymas yra rusiškas, mūsų vyriausybės metodai yra rusiški, ir net premjero kalba šiandien yra rusiška“, – sakė ji.

Prezidentė sakė, kad gegužės 11 dieną Sakartvelas dar kartą parodė pasauliui, jog neleis suabejoti savo europine ateitimi ir priimti „rusiško įstatymo“.

Anksčiau ministras pirmininkas Iraklijus Kobachidzė pareiškė, kad Sakartvelo valdžia yra pasirengusi aptarti „užsienio agentų“ įstatymo pakeitimus tik po to, kai jis bus priimtas.

„Kartvelų svajonė“ planuoja priimti įstatymą dėl „užsienio agentų“ trečiuoju svarstymu gegužės 14 dienos posėdyje.

Kaip pranešė „Ukrinform“, gegužės 1 dieną Sakartvelo parlamentas antruoju svarstymu pritarė įstatymo „Dėl užsienio įtakos skaidrumo“ projektui. Dėl to šalyje vyksta masiniai protestai.

„Echo Kavkaza“ pirmadienį pranešė, kad Sakartvelo parlamento Teisės komitetas per trečiąjį svarstymą užtruko 67 sekundes, kad apsvarstytų įstatymą dėl „užsienio agentų“ ir jam pritartų. Į komiteto posėdį nespėjo ateiti opozicijos atstovai, nes jiems kurį laiką nebuvo leidžiama patekti į parlamento pastatą.

Šeštadienį Tbilisyje vykusiame antivyriausybiniame proteste, kuriame buvo reikalaujama atšaukti įstatymą dėl „užsienio agentų“, galėjo dalyvauti mažiausiai 200 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS