Šiaurės Korėjos lyderis pristatė ir vairavo naują kovinį tanką | kl.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS LYDERIS PRISTATĖ IR VAIRAVO NAUJĄ KOVINĮ TANKĄ

  • 3

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) prižiūrėdamas karines pratybas vairavo „naujo tipo pagrindinį kovinį tanką“, ketvirtadienį paskelbė valstybinė žiniasklaida, Seului ir Vašingtonui užbaigiant savo bendras pratybas, skirtas atgrasymui pagerinti.

Juodą odinę striukę vilkėjęs Kim Jong Unas pasveikino karius ir iš lauko vadavietės, apsuptas generolų, stebėjo kovinio šaudymo pratybas, rodo valstybinės žiniasklaidos išplatintos nuotraukos.

Patikrinęs tankų įgulas lyderis „įsėdo į naujo tipo pagrindinį kovinį tanką, perėmė valdymo svirtį ir pats vairavo tanką“, pranešė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Pranešimas pasirodė paskutinę Seulo ir Vašingtono metinių bendrų pratybų „Freedom Shield“ dieną. Pratybos be kita ko apėmė mokymus perimti raketas ir atremti oro puolimus.

Branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėja seniai smerkia bendras JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas ir vadina jas invazijos repeticijomis. Reaguodamas į ankstesnes tokias pratybas Pchenjanas yra atlikęs ginklų bandymų.

Kim Jong Unas „išreiškė didelį pasitenkinimą tuo, kad naujo tipo pagrindinis kovinis tankas sėkmingai pademonstravo savo labai puikią smogiamąją jėgą“, sakoma KCNA pranešime.

Šiaurės Korėjos lyderis taip pat pabrėžė „tankistų vaidmens ir pareigos svarbą šiuolaikiniams karo veiksmams“ ir „būtinybę organizuoti intensyvias pratybas imituojant tikrą karą“.

Praėjusią savaitę Pchenjanas įspėjo, kad Pietų Korėja ir JAV „brangiai sumokės“ dėl pratybų „Freedom Shield“, o vėliau paskelbė, kad Kim Jong Unas vadovavo didelėms artilerijos pratyboms dalyvaujant junginiui, esą galinčiam smogti Pietų Korėjos sostinei.

Pietų Korėjos gynybos ministras Shin Won-sikas (Šin Vonsikas) trečiadienį per bendras su amerikiečiais pratybas apsilankė specialiųjų karo veiksmų vadavietėje.

Be kitų dalykų, per pratybas buvo mokomasi užpuolimo atveju vykdyti „valymo operacijas“ svarbiuose Šiaurės Korėjos objektuose.

„Jei Kim Jong Unas kariaus, jums reikia tapti stipriausiu pasaulyje specialiųjų karo veiksmų junginiu, greit pašalinančiu priešo vadovybę“, – per apsilankymą sakė Shin Won-sikas.

Šiemet Šiaurės Korėja paskelbė Pietų Korėją savo pagrindiniu priešu, uždarė susivienijimui ir ryšiams su Pietų Korėja skirtas agentūras, ir pagrasino karu „net dėl 0,001 mm“ teritorinio pažeidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

įdomu

per kur jis įlindo

Tikrai

ŠAUNUOLIS

Senelis ant tanko

Kada tuos visus bukagalvius sukiš i vieną raketą ir paleis į kosmosą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS