Svarų sterlingų banknotai su Karolio III portretu pasirodys birželį | kl.lt

SVARŲ STERLINGŲ BANKNOTAI SU KAROLIO III PORTRETU PASIRODYS BIRŽELĮ

Svarų sterlingų banknotai su Jungtinės Karalystės karaliaus Charleso III (Karolio III) portretu apyvartoje pasirodys birželio 5-ąją, trečiadienį paskelbė Anglijos bankas.

Pranešime nurodoma, jog karaliaus portretas bus pavaizduotas ant visų nacionalinės valiutos banknotų, bet jokių kitų jų dizaino pakeitimų nebus.

„Polimeriniai banknotai, kuriuose pavaizduotas Jos Didenybės karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) portretas, išliks teisėta mokėjimo priemonė ir bus apyvartoje kartu su bankrotais su karaliaus Charleso III (Karolio III) portretu“, – pažymėjo Anglijos bankas.

Reguliuotojas taip pat nurodo, kad nauji banknotai bus spausdinami tik siekiant pakeisti susidėvėjusias kupiūras ir patenkinti bendrą banknotų paklausos augimą.

„Mūsų požiūris atitinka Karališkųjų Rūmų rekomendacijas, juo siekiama iki minimumo sumažinti poveikį aplinkai ir finansinius padarinius“, – teigiama pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

> matomai

o tu vis iš durnyno rašai?

matomai

butkes nuopelnas /draugyste/ su monarhiniu scotlandjardu lithuanija pavers oficijalia britkolonija o eura isstums sterlingas tik d ? ka apie tai masto lenkai su vokieciais o ypac sionsatanystai nuo kuriu visa si ju /vertyine/ velniava ir igavo reptyloidini pagreiti o litvakus pakeis lordai nes salai gresia klimatynis pavojus kuri oficijozas nutyli spreskit patys sia galimybiu logiska prielaida kuri siai /vertybinei/ saikai/ tikrai nepatiks ir us staigiai istrinta zppp=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS