V. Putinas Kazachstane agitavo už karinio bendradarbiavimo plėtrą | kl.lt

V. PUTINAS KAZACHSTANE AGITAVO UŽ KARINIO BENDRADARBIAVIMO PLĖTRĄ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį per vizitą kaimyniniame Kazachstane agitavo už karinio bendradarbiavimo plėtrą.

Jis su Kazachstano kolega Kasymu Žomartu Tokajevu kalbėjo apie „karinio ir karinio techninio bendradarbiavimo stiprinimą“, – sakė V. Putinas bendroje spaudos konferencijoje.

Jau lapkričio 23 d. planuojamas kitas jų susitikimas. Baltarusijos sostinėje Maskvoje jie dalyvaus Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (OVKS) – posovietinių valstybių karinio aljanso – viršūnių susitikime.

Nafta turtingas kaimyninis Kazachstanas dėl Vakarų sankcijų, įvestų po invazijos į Ukrainą, Rusijai tapo ypač svarbus. Buvusi sovietinė respublika tradiciškai yra Rusijos partnerė. Tačiau kartu prezidentas K. Ž. Tokajevas praeityje ne kartą santūriai kalbėjo apie karą prieš Ukrainą ir patvirtino, kad jo šalis remia ES ir kitų valstybių sankcijų režimą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kazachai mirtininkai - ne

RasPutinas visą laiką reikalauja mirtininkų iš Kazachų, Baltarusų ir kitų ne tik rusų. Bet jam rodo drąsią špygą. Tegul žudo savo rusus. Jiems labai norisi gėdingai tapti Ukrainiečių žemės trąša. Geros Ukrainiečių žemės daug, bus dar geresnė. Kokių 10 ar 20 milijonų rusų ilgam duos naudą Ukrainos naujoms kartoms.

įdomu

į kelis lagaminus prikrovė botoksinis karlikas

Labai

teisingai agitavo, pagarba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS