Baltarusijos miške apsistoję migrantai nakvojo muitinės sandėlio patalpose | kl.lt

BALTARUSIJOS MIŠKE APSISTOJĘ MIGRANTAI NAKVOJO MUITINĖS SANDĖLIO PATALPOSE

Po antradienio susirėmimų su Lenkijos saugumo pajėgomis apie 1 000 migrantų praleido naktį nakvynei pritaikytame sandėlyje Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.

Kai kurie migrantai Baltarusijos pusėje grįžo į palapinių stovyklą, kurioje buvo apsistoję anksčiau, o kiti nakvojo muitinės terminale, trečiadienį pranešė policijos atstovas.

Baltarusijos valstybinė agentūra „Belta“ trečiadienio rytą paskelbė suaugusiųjų ir vaikų, sėdinčių salėje su antklodėmis ir miegmaišiais, nuotraukas.

Tačiau daugelis migrantų, maždaug 2 000 žmonių, vėliau grįžo į pirminę palapinių stovyklą miške. „Belta“ taip pat paskelbė nuotraukas, kuriose užfiksuoti migrantai, kūrenantys laužus ir bandantys apsisaugoti nuo šalčio esant maždaug nulinei temperatūrai.

Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka anksčiau nurodė netoli pasienio esančioje Gardino srityje esančias logistikos bendrovės sandėliavimo patalpas paversti migrantų stovykla.

Antradienį Kuznicos-Bruzgų sienos perėjimo punkte, vienoje iš pagrindinių vietų, kur telkiasi žmonės, bandantys nelegaliai patekti į ES narę Lenkiją, prieš migrantus buvo panaudotos galingos vandens srovės.

Briuselis teigia, kad migrantai naudojami kaip marionetės, „hibridinės atakos“ dalis, siekiant supriešinti ES dėl to, kad ji atsisakė pripažinti A. Lukašenkos perrinkimą praėjusiais metais ir įvedė kelis plataus masto sankcijų paketus dėl smurtinių represijų prieš protestuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS