Dėl grasinimo susprogdinti mokyklą suimtas 16-metis | kl.lt

DĖL GRASINIMO SUSPROGDINTI MOKYKLĄ SUIMTAS 16-METIS

Dėl melagingos žinios apie bombą prie Paryžiaus suimtas 16-metis, penktadienį pranešė šaltiniai policijoje.

Melagingi pranešimai apie bombas visą savaitę trikdė Prancūzijos oro uostų, mokyklų ir turistų lankomų vietų darbą. Po „Hamas atakų prieš Izraelį, po to sekusio Izraelio puolimo Gazoje ir incidento Šiaurės Prancūzijos Araso mieste, kur praėjusią savaitę buvo mirtinai subadytas mokytojas, visoje šalyje galioja padidintas budrumas.

Paauglys buvo suimtas ketvirtadienį Saint-Ouen-l'Aumône mieste į šiaurės vakarus nuo Paryžiaus dėl mokyklai elektroniniu paštu išsiųsto grasinimo susprogdinti. Vėliau iš Jeano Perrino vidurinės mokyklos buvo evakuota apie 1,2 tūkst. žmonių, įskaitant maždaug tūkstantį mokinių. Apžiūrėjus vietą sprogmenų nerasta, paauglio motyvas tiksliai nežinomas.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas sakė, kad trečiadienį ir ketvirtadienį Prancūzijos valdžia suėmė aštuoniolika asmenų dėl melagingų grasinimų susprogdinti. Dėl jų nukentėjo dauguma didžiųjų Prancūzijos oro uostų prie Paryžiaus, juos teko evakuoti, dešimtys skrydžių vėlavo ne vieną valandą arba buvo atšaukti.

Nauja grasinimų banga penktadienį paveikė keturiolika regioninių oro uostų. Pietuose buvo evakuoti Bordo ir Bezjė oro uostai, o kiti, įskaitant Lilio šiaurės rytuose ir Nanto vakaruose, sugebėjo suvaldyti pavojų nepašalinę keleivių.

Teisingumo ministras Ericas Dupond‘as-Moretti penktadienį sakė, kad dėl klaidinančių pavojaus signalų buvo pradėti 22 tyrimai. Jis sakė, kad neabejotinai bus ir nuteistųjų, „negalime leisti, kad tai vyktų“. Ministras pakartojo savo pažadą susidoroti su „mažaisiais pokštininkais, neturinčiais atsakomybės jausmo“. „Primenu, kad už finansinius padarinius sumokės tėvai“, – pridūrė E. Dupond‘as-Moretti. Nusikaltėliams gresia dveji metai kalėjimo ir 30 tūkst. eurų bauda.

Paryžiaus prokurorė Laure Beccuau perspėjo, kad bausmės gali būti dar griežtesnės, ir pridūrė, kad grasinimai sprogdinti dabar bus laikomi iš anksto apgalvoto „psichologinio smurto“ forma. Prancūzijos laikraščiui „Le Parisien“ L. Beccuau sakė, kad už tokį nusikaltimą gresia treji metai kalėjimo ir 45 tūkst. eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jo,

Galvojau, kad Lietuvoj stebūklas atsitiko -ryžtingai pasielgta,deja.

Blinda

Uzdaryti galvija iki gyvos galvos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS