E. Macronas apgailestauja, kad per „geltonųjų liemenių“ protestus žuvo 11 žmonių | kl.lt

E. MACRONAS APGAILESTAUJA, KAD PER „GELTONŲJŲ LIEMENIŲ“ PROTESTUS ŽUVO 11 ŽMONIŲ

  • 2

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pirmadienį pareiškė „apgailestaujantis“, kad per „geltonųjų liemenių“ demonstracijas žuvo 11 žmonių, tačiau pabrėžė, kad dėl jų nėra atsakingos jo šalies saugumo pajėgos.

Nuo lapkričio vidurio dešimtys tūkstančių žmonių kas savaitę rengia protestus prieš E. Macrono politiką. Dažnai tos demonstracijos baigiasi susirėmimais su policija.

„Apgailestauju, kad 11 Prancūzijos piliečių prarado gyvybes per šią krizę“, – sakė Egipto sostinėje Kaire viešintis E. Macronas.

„Pažymiu, kad dažnai jie prarado gyvybes dėl žmogiškų kvailysčių, bet nė vienas jų netapo saugumo pajėgų auka“, – pridūrė Prancūzijos lyderis per spaudos konferenciją su Egipto prezidentu Abdel Fattahu al Sisi (Abdel Fatahu Sisiu).

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija naujienų agentūrai AFP pranešė, kad paskutinis per protestus žuvęs asmuo buvo 52-ejų protestuotojas. Šeštadienį Paryžiuje vykusiame proteste jį ištiko širdies smūgis.

E. Macronas gyrė Prancūzijos saugumo pajėgas už tai, kaip jos tvarkosi su demonstracijomis, tačiau taip pat jis įsipareigojo ginti savo šalies piliečių teisę protestuoti.

Jo teigimu, „tvarkos drumstėjų, ekstremistų“ areštas yra teisėtas, nes tie asmenys siaubia verslininkų ir viešąjį turtą bei smurtauja prieš policiją ir kitus žmones.

„(Jie buvo) suimti ne todėl, kad kažką pasakė. Buvo suimti ne todėl, kad kažką pagalvojo“, – žurnalistams tvirtino E. Macronas.

Šeštadienį Paryžiuje buvo sulaikyti 223 žmonės, informavo vietinė prefektūra. Tuo metu Vidaus reikalų ministerijos skaičiavimais, 11-ąją protestų savaitę į gatves visoje Prancūzijoje išėjo 69 tūkst. protestuotojų.

E. Macronas pabrėžė, kad nederėtų painioti „profesionalių tvarkos drumstėjų“ ir „Prancūzijos piliečių, kurie demonstruoja savo nepasitenkinimą, nes tokią teisę jie turi“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Makaronas — žudikas. Tuoj Prancūzijoj kils revoliucija ir jį pakars.

...

Kažkaip Rusijoj riaušininkams saugiau būna.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS