Ministerija: okupantų raketos Rytų Ukrainoje pražudė aštuonis žmones | kl.lt

MINISTERIJA: OKUPANTŲ RAKETOS RYTŲ UKRAINOJE PRAŽUDĖ AŠTUONIS ŽMONES

  • 0

Aštuoni žmonės žuvo ir 13 buvo sužeisti šeštadienį Lymane Rytų Ukrainoje, kai miestas buvo apšaudytas Rusijos raketomis, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerija.

„Kol kas žinome apie 8 žuvusius... Sužeistųjų skaičius išaugo iki 13 žmonių“, – socialiniuose tinkluose nurodė ministerija.

Per išpuolį užsidegė gyvenamasis namas, spaustuvės priestatas ir trys automobiliai, teigė ministerija.

Donecko srities, kurioje yra Lymanas, gubernatorius Pavlo Kyrylenka sakė, kad „apie 10 val. ryto (vietos ir Lietuvos laiku) rusai smogė miestui iš kelių raketų paleidimo įrenginių“.

Lymaną, pagrindinį geležinkelio mazgą, iš pradžių užėmė Rusijos pajėgos, bet spalį jį vėl susigrąžino Ukrainos kariuomenė.

Ukraina šią savaitę pranešė apie Rusijos puolamąsias operacijas regione.

Pietų Ukrainoje esančiame Rusijos kontroliuojamame Oleškų mieste naujienų agentūra TASS citavo skubios pagalbos tarnybų pareigūną, kuris teigė, kad naktį nuo ukrainiečių ugnies žuvo du civiliai gyventojai.

Praėjusį mėnesį Ukrainos pajėgos pradėjo kontrpuolimą, siekdamos atsiimti Rusijos kontroliuojamą teritoriją šalies rytuose ir pietuose.

Susidūrę su galingomis Rusijos gynybinėmis linijomis, po daugiau nei mėnesio jos atgavo tik kelis šimtus kvadratinių kilometrų ir keliolika kaimų.

Gairės: karas Ukrainoje, Rytų Ukraina, apšaudymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS