Irano žiniasklaida: po sprogimų didelės žalos nėra | kl.lt

IRANO ŽINIASKLAIDA: PO SPROGIMŲ DIDELĖS ŽALOS NĖRA

  • 0

Irano žiniasklaida penktadienį pranešė, kad po sprogimų, girdėtų netoli šalies centrinio Isfahano miesto, informacijos apie didelę žalą nėra.

„Pranešimai rodo, kad nebuvo didelės žalos ar didelių sprogimų dėl bet kokios grėsmės iš oro smūgio“, – nurodė oficialioji naujienų agentūra IRNA.

JAV žiniasklaida ketvirtadienio vakarą vietos laiku pranešė, kad Izraelis, keršydamas už savaitgalio išpuolį, smogė Iranui.

Apie smūgius ankstų penktadienio rytą Vidurio Europos laiku pranešė ABC ir CBS naujienų tarnybos, cituodamos JAV pareigūnus.

Iranas aktyvavo oro gynybos sistemą virš kelių miestų, pranešė valstybinė žiniasklaida po to, kai oficialus šalies transliuotojas paskelbė, kad netoli svarbios oro pajėgų bazės šalia Isfahano pasigirdo sprogimų.

Isfahane taip pat yra objektų, siejamų su Irano branduoline programa, įskaitant požeminį Natanzo urano sodrinimo objektą, prieš kurį anksčiau ne kartą rengta sabotažo veiksmų. Dėl jų įtariamas Izraelis.

Irano valstybinė televizija penktadienį nurodė, kad visi objektai tame rajone yra saugūs.

IRNA nurodė, kad oro gynybos baterijos šaudė keliose provincijose, bet nedetalizavo, kodėl jos buvo aktyvuotos.

Izraelis įspėjo, kad smogs atsakomąjį smūgį po to, kai Iranas savaitgalį į Izraelį paleido šimtus raketų ir bepiločių orlaivių. Dauguma jų buvo perimti.Irano smūgis buvo surengtas po išpuolio prieš iraniečių konsulatą Damaske, dėl kurio daug kas kaltina Izraelį.

Dubajuje įsikūrusios oro linijų bendrovės „Emirates“ ir „FlyDubai“ apie 4.30 val. vietos (3.30 val. Lietuvos) laiku ėmė nukreipti lėktuvus aplink Vakarų Iraną. Jos nepateikė jokio paaiškinimo, nors vietos perspėjimai orlaivių įgulų nariams rodė, kad oro erdvė galėjo būti uždaryta.

Sprogimai Irane įvyko per Irano aukščiausiojo lyderio ajatolos Ali Khamenei Ali Khamenei (Ali Chamenėjaus) 85-ąjį gimtadienį.

Naujienų agentūra „Mehr“ pranešė, kad „sustabdyti skrydžiai į Teheraną, Isfahaną ir Širazą bei oro uostus šalies vakaruose, šiaurės vakaruose ir pietvakariuose“.

Keleiviams per garsiakalbius buvo pranešta apie incidentą Teherano Imamo Khomeini (Chomeinio) tarptautiniame oro uoste, rodytų internete paskelbti vaizdo įrašai.

Irake, kur įsikūrusios kelios Irano remiamos ginkluotos grupės, Bagdado gyventojai pranešė, kad taip pat girdėjo sprogimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS