Izraelio kariuomenė: ugnis iš Libano pareikalavo vienos gyvybės: keli žmonės sužeisti | kl.lt

IZRAELIO KARIUOMENĖ: UGNIS IŠ LIBANO PAREIKALAVO VIENOS GYVYBĖS: KELI ŽMONĖS SUŽEISTI

Iš Libano sekmadienį paleista prieštankinė raketa šiaurinėje Izraelio pasienio bendruomenėje pražudė civilį ir sužeidė dar kelis žmones, pranešė Izraelio kariuomenė.

„IDF (Izraelio gynybos pajėgos) atsakė ugnimi ir sunaikino „Hezbollah“ pozicijas bei ugnies šaltinį“, – sakė kariuomenės atstovas spaudai.

„Be to, buvo apšaudyta Izraelio karinė pozicija. Nukentėjusiųjų nebuvo. IDF ugnimi atsakė ir į tą ugnies šaltinį“, – nurodė jis.

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ anksčiau sekmadienį patvirtino, kad žuvo trys jos kovotojai, infiltravęsi į Izraelį iš Libano.

Šeštadienį Izraelio pajėgos pranešė, kad nukovė kelis, žmones, kuriuos jos įvardijo kaip teroristus, bandžiusius kirsti sieną iš Libano.

Gazos Ruožo palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ spalio 7 dieną netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Izraelyje žuvo daugiau nei 1,3 tūkst. žmonių, įskaitant civilius.

Izraelio smūgiai į „Hamas“ taikinius Gazos Ruože pareikalavo daugiau nei 2,3 tūkst. žmonių, tarp jų kelių šimtų vaikų, gyvybių.

Izraelis penktadienį nurodė 1,1 mln. gyventojų evakuotis iš šiaurinės Gazos Ruožo dalies į pietinę prieš numatomą sausumos įsiveržimą, o Jungtinės Tautos paragino šį įsakymą atšaukti.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Gazos Ruože gyvena 2,3 mln. žmonių, tačiau teritorijai Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą – apribojo prekių įvežimą į šią teritoriją ir jų išvežimą iš jos vandeniu, jūra ar oru bei pačių palestiniečių galimybes palikti šią teritoriją, išskyrus kelias dešimtis tūkstančių darbininkų.

Irano remiamas Libano judėjimas „Hezbollah“ penktadienį paskelbė, kad yra visiškai pasirengęs atėjus laikui prisidėti prie „Hamas“ kare su Izraeliu.

Arabų šalys ir Jungtinės Tautos ragina „Hezbollah“ nesikišti į konfliktą, bet judėjimo lyderio pavaduotojas Naimas Qassemas (Naimas Kasemas) sakė, kad „Hezbollah“ laikysis savo.

Izraelio kariuomenė nurodė evakuoti civilius iš teritorijos netoli sienos su Libanu

Izraelio kariuomenė sekmadienį nurodė nedelsiant evakuoti civilius gyventojus iš teritorijos netoli sienos su Libanu po to, kai nuo ugnies, paleistos iš kaimyninės šalies, žuvo vienas žmogus.

„Atsižvelgiant į situacijos vertinimą ir neseniai įvykusį apšaudymo incidentą šiaurės Izraelyje, teritorija iki keturių kilometrų nuo šiaurinės sienos su Libanu buvo uždaryta“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sėkmės žydams

naikinant teroristus!

taip

zydai vel save /skalpuoja/ padedami musulmonu kuriu korana degino demonstratyviai po natmonarhine swed globa kad sukelt 3 PK kuris jau seniai vyksta siu parazitu deka pppz=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS