Izraeliui smogus Sirijos oro uostui sužeisti 5 žmonės | kl.lt

IZRAELIUI SMOGUS SIRIJOS ORO UOSTUI SUŽEISTI 5 ŽMONĖS

  • 4

Izraelio smūgiai, nukreipti į Sirijos vyriausybės kontroliuojamo Alepo oro uostą, sužeidė penkis žmones, sekmadienį pranešė karo stebėtojas.

Per panašų smūgį keliomis dienomis anksčiau nukentėjo Alepo ir Damasko oro uostai.

Oro smūgiai buvo vykdomi iš jūros pusės, naujienų agentūrai AFP sakė Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas), vadovaujantis organizacijai „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR). Visgi jis nepatikslino, ar penki sužeistieji buvo civiliai.

Sirijos gynybos ministerija taip pat patvirtino, kad smūgiai buvo suduoti prieš vidurnaktį.

„Apie 23 val. 35 min. (...) Izraelio priešas sudavė oro smūgį iš Viduržemio jūros (...) į Alepo tarptautinį oro uostą, padarydamas materialinę žalą oro uostui ir nutraukdamas jo eksploataciją“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Ministerija peikė Izraelį, sakydama, kad šis išpuolis „patvirtina nusikalstamą Izraelio okupacijos požiūrį“, ir kaltino jį „nusikaltimais prieš Palestinos žmones“.

Ketvirtadienį dėl Izraelio smūgių nustojo veikti du pagrindiniai Sirijos oro uostai Damaske ir Alepe – tai buvo pirmoji tokia ataka nuo to laiko, kai prieš savaitę „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį sukėlė įnirtingas kovas.

Gazos Ruožo palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ spalio 7 dieną netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Izraelyje žuvo daugiau nei 1,3 tūkst. žmonių.

Izraelio smūgiai į „Hamas“ taikinius Gazos Ruože pareikalavo daugiau nei 2,3 tūkst. žmonių, tarp jų kelių šimtų vaikų, gyvybių. Kaip ir Izraelio pusėje, Gazos Ruože daugiausia žuvo civiliai.

Šeštadienio smūgiai oro uostui suduoti „praėjus kelioms valandoms po to, kai jis vėl pradėjo veikti, ir vėl jį išvedė iš rikiuotės“, teigė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija SOHR, turinti platų šaltinių Sirijoje tinklą.

Anksčiau šeštadienį Izraelis apšaudė Siriją po to, kai aneksuotose Golano aukštumose esančiose gyvenvietėse pasigirdo oro pavojaus sirenos, pranešė kariuomenė.

SOHR teigė, kad Izraelis ėmėsi atsakomųjų veiksmų, kai su „Hezbollah“ bendradarbiaujančios palestiniečių grupuotės paleido raketą iš pietų Sirijos į okupuotas Golano aukštumas.

Dėl Izraelio smūgių ne kartą buvo nutraukti skrydžiai sostinės Damasko ir šiaurinio Alepo miesto oro uostuose, kuriuos kontroliuoja karo draskomos Sirijos vyriausybė.

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį karą Sirijoje Izraelis prieš savo šiaurinę kaimynę surengė šimtus antskrydžių, daugiausia taikydamasis į Irano remiamas pajėgas ir Libano „Hezbollah“ kovotojus, taip pat į Sirijos kariuomenės pozicijas.

Izraelis retai komentuoja pavienius smūgius Sirijoje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis savo nesutaikomam priešui Iranui, kuris remia Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę, plėsti savo įtakos šioje šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

taip

jav palaikomu zydu gobsumo arogancija blesta ir sie patys save naikina pakartodami rotsildu finansavima hitleriui tik si karta pati zeme neiskentusi nutrenks juos i /pazadetaja/ zeme tik uz sios galaktikos ribu kad likusios tautos galet taikingai ir ramiai bendradarbiaut ir dziauktis gyvenimu ir kuryba o siems para zitams cia ne vieta z ss =0

Anonimas

Didelis klausimas pasistojo: Ka veikia rusija apsiemusi ginti sirija? zydai bombarduoja rusijos klijente sirija o kremliaus liberast-p.i.d.e.r.a.s.a.i su zydais sampana punta ir kuria planus kaip ir kiek milijardu ispumpuoti is rusijos. Kazkodel pasaulio media apie tai tyli kaip prisisikusi. Tikriausia JIE VISI VIENA ATMATU GAUJA.

Klausimelis

Ar ultradoksao jau pradejo kraustytis i kremliaus puszydzio “isvalytas” Ukrainos zemes? Galimai aiskeja, kad planas yra toks?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS