Lenkija įkalino rusą už jos kariuomenės šnipinėjimą | kl.lt

LENKIJA ĮKALINO RUSĄ UŽ JOS KARIUOMENĖS ŠNIPINĖJIMĄ

Lenkijos prokurorai ketvirtadienį pranešė, kad vienas rusas – istorinių rekonstrukcijų mėgėjas – buvo įkalintas už šnipinėjimą Maskvos naudai.

NATO narė ir ištikima kaimyninės Ukrainos rėmėja tapo prokremliško šnipinėjimo taikiniu nuo 2022 metų vasario mėnesio, kai Rusija pradėjo karą.

Vyras, kurio tapatybė neskelbiama, buvo sulaikytas praėjus kelioms savaitėms nuo karo pradžios ir praėjusią savaitę nuteistas kalėti dvejus su puse metų, pranešė šiaurinio Lenkijos miesto Gdansko prokurorai.

Pasak jų, vyras per istorinių rekonstrukcijų grupes užmezgė ryšius su lenkų kariais, „kuriais pasinaudojo darbui Rusijos žvalgybos naudai“.

„Jis rinko informaciją apie Lenkijos ginkluotąsias pajėgas, įskaitant atskirų karinių dalinių dislokaciją“, – pridūrė prokurorai savo pranešime. Rusas daugelį metų gyveno ir vykdė verslą Lenkijoje.

Atskiroje byloje Lenkijos ir Ukrainos prokurorai praėjusią savaitę pranešė, kad Lenkijoje sulaikė vyrą, įtariamą planavus išpuolį prieš Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.

Taip pat anksčiau šį mėnesį Lenkijos teisėsauga sulaikė du vyrus, įtariamus kovo mėnesį Vilniuje užpuolus artimą mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno sąjungininką. L. Volkovas kovo 12 dieną prie savo namų Lietuvos sostinėje buvo apdaužytas plaktuku.

Gairės: šnipinėjimas, Lenkija, Rusija, NATO, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS