Pentagonas: JAV skraidina dronus virš Gazos Ruožo – siekiama išlaisvinti įkaitus | kl.lt

PENTAGONAS: JAV SKRAIDINA DRONUS VIRŠ GAZOS RUOŽO – SIEKIAMA IŠLAISVINTI ĮKAITUS

  • 1

Pentagonas penktadienį pranešė, kad Jungtinės Valstijos vykdo neginkluotų dronų skrydžius virš Gazos Ruožo, kad padėtų išlaisvinti daugiau kaip 240 įkaitų, kuriuos „Hamas“ kovotojų grupuotė pagrobė užpuolusi Izraelį.

„Remdamos įkaitų susigrąžinimo pastangas, JAV vykdo neginkluotus bepiločių orlaivių skrydžius virš Gazos Ruožo, taip pat teikia patarimus ir pagalbą mūsų Izraelio partneriams, kurie stengiasi susigrąžinti įkaitus“, – sakoma Pentagono atstovo spaudai brigados generolo Pato Ryderio (Peto Raiderio) pareiškime.

Spalio 7-ąją „Hamas“ kovotojai įsiveržė per sieną ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, bei paėmė mažiausiai 240 įkaitų.

Po šio išpuolio Izraelis prieš „Hamas“ kontroliuojamą anklavą pradėjo vykdyti nesiliaujančią bombardavimo kampaniją, per kurią, Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šioje teritorijoje žuvo daugiau kaip 9,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Izraelis taip pat įvedė paralyžiuojančią Gazos Ruožo apsiaustį, dėl kurios jo gyventojams labai trūksta maisto, vandens, vaistų ir degalų.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

dar 1 feikas kokia /jav/ jei viska uzvalde 'bidartistai/ su zydbankiu korporacijom o tie dronai ju paciu zslionkos juokdario kruvinom letenom kai vaikai pagrobti sie ciniskai /laisvins/ likusius dronais ir iorobotais pagal svab plana ir si soros P S dar toliau kiauksi isvien su bilgeic su melinda ir kt vampyriniais satanystiniais padarais savo agonijos bedugneje pppz=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS