Pora turėjo lytinių santykių ant bažnyčios altoriaus: jį teko šventinti iš naujo | kl.lt

PORA TURĖJO LYTINIŲ SANTYKIŲ ANT BAŽNYČIOS ALTORIAUS: JĮ TEKO ŠVENTINTI IŠ NAUJO

Aukštutinėje Bavarijoje iš naujo pašventintas bažnyčios altorius, ant kurio pora užsiėmė seksu.

Apeigos buvo surengtos katalikų bažnyčioje Šečine, Rozenheimo rajone, vietos kunigas per liturgiją vėl palaimino altorių smilkalais ir šventintu vandeniu. Palaiminimas įvyko dar prieš Kalėdas, dpa sakė Miuncheno ir Freizingo arkivyskupijos atstovas.

Pernai šis atvejis nuskambėjo žiniasklaidos antraštėse, bažnyčioje lytinius santykius turėjusi pora patraukta atsakomybėn. Moteris jau nubausta, todėl vasario pradžioje numatytas teismo procesas neįvyks, paskelbė Rozenheimo apygardos teismas. Bausmės dydis neatskleidžiamas.

Jos partneris turės stoti prieš teismą Traunšteino apygardos teisme, jis kaltinamas ir kitais sunkiais nusikaltimais. Teismo procesas prieš jį tęsiamas ir sausio pabaigoje turėtų būti atnaujintas. Rozenheime gimęs vyras kaltinamas užpuolimu, laisvės atėmimu, grasinimu ir sukčiavimu, o taip pat „įžeidimu“ vietoje, skirtoje religinei bendruomenei melstis.

Pasak Bavarijos katalikų vyskupijos, retai nutinka, kad altorių reikėtų pašventinti iš naujo po vadinamojo išniekinimo, pavyzdžiui, dėl vandalizmo. Pastaraisiais metais Augsburgo vyskupijoje tai nutiko keturis kartus. Nė viena kita vyskupija apie tokius atvejus nepranešė. Augsburgo vyskupijoje tokių atvejų būta 2017 m., kai dviejose bažnyčiose grafičiais ir antikrikščioniškais užrašais buvo apipurkštos patalpos, altoriai ir statulos.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Z

Degeneratai valdo

Kaip greitai

dauginasi DEGRADAI.

E.

Matyt, ne tokiu būdu santykiavo, kad reikia šventinti. Jei būtų per užpakalį V+V, tai būtų viskas ok :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS