Rusija sako sunaikinusi tris Ukrainos povandeninius dronus, besitaikiusius į Krymo tiltą | kl.lt

RUSIJA SAKO SUNAIKINUSI TRIS UKRAINOS POVANDENINIUS DRONUS, BESITAIKIUSIUS Į KRYMO TILTĄ

  • 0

Maskva ankstų šeštadienį pranešė, kad Rusija sunaikino tris Ukrainos karinių jūrų pajėgų povandeninius dronus, kurie taikėsi į okupuoto Krymo tiltą.

„Rugsėjo 2 dieną apie 2.20 val. Maskvos (ir Lietuvos) laiku Juodojoje jūroje buvo sunaikintas trečiasis Ukrainos pusiau povandeninis bepilotis laivas, kurį Kyjivo režimas pasiuntė įvykdyti teroristinį išpuolį prieš Krymo tiltą“, – pranešė Rusijos gynybos ministerija per „Telegram“.

Vienas toks aparatas sunaikintas penktadienį, o kiti du – ankstyvosiomis šeštadienio valandomis, tvirtino ministerija.

Kyjivas, kuris sako, kad planuoja susigrąžinti Krymą, ne kartą kėsinosi į strateginį tiltą, jungiantį rusų okupuotą pusiasalį su Rusijos žemynine dalimi.

2014 metais Rusijos aneksuotas Krymas buvo Kyjivo taikinys per visą Maskvos puolimo Ukrainoje laikotarpį, tačiau pastaruoju metu jis intensyviau ir dažniau puolamas.

Rusijos paskirtas pusiasalio gubernatorius praėjusį mėnesį pareiškė, kad Rusijos oro gynybos pajėgos numušė tris ukrainiečių raketas virš tilto.

18 km ilgio betoninį tiltą sudaro dvi lygiagrečios konstrukcijos, kurių viena skirta kelių eismui, o kita – geležinkelių eismui.

Liepą įvykdyta ataka smarkiai apgadino tilto kelio dalį, kuri taip pat naudojama karinei technikai gabenti.

Gairės: Rusija, Ukraina, dronai, Krymo tiltas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS