Rusija teigia numušusi dešimtis Ukrainos dronų, skridusių į Maskvą | kl.lt

RUSIJA TEIGIA NUMUŠUSI DEŠIMTIS UKRAINOS DRONŲ, SKRIDUSIŲ Į MASKVĄ

  • 0

Rusijos valdžios institucijos sekmadienį pareiškė, kad Ukraina naktį bandė atakuoti Maskvą dešimtimis dronų.

Tai įvyko praėjus vos dienai po to, kai Rusija, Ukrainos pareigūnų teigimu, surengė intensyviausią dronų ataką prieš Kyjivą nuo karo pradžios 2022-ųjų vasarį.

Rusijos oro gynyba numušė mažiausiai 24 dronus virš Maskvos regiono, kuris supa sostinę, ir trijų kitų provincijų pietuose ir vakaruose, „Telegram“ pranešė Gynybos ministerija ir Maskvos meras Sergejus Sobjaninas. Apie aukas nenurodyta.

Maskvos srities gubernatorius Andrejus Vorobjovas „Telegram“ parašė, kad per bepiločių orlaivių smūgius buvo apgadinti trys neįvardyti pastatai, ir pridūrė, kad niekas nenukentėjo.

Rusijos kanalai minėtoje platformoje pranešė, kad vienas dronas atsimušė į 12 aukštų gyvenamąjį namą Tulos mieste, maždaug už 180 km į pietus nuo Maskvos, sužeisdamas vieną gyventoją.

Pasak Rusijos valstybinės naujienų agentūros „Tass“, dėl dronų atakos trumpam buvo uždaryti Maskvos Vnukovo ir Domodedovo oro uostai. Remiantis tarptautinių skrydžių stebėjimo portalų duomenimis, 6 val. vietos laiku abu oro uostai vėl pradėjo normaliai veikti.

Ukrainos pareigūnai nepatvirtino ir nekomentavo šių smūgių, kurie buvo surengti praėjus dienai po to, kai Rusija į Ukrainos sostinę nukreipė daugiau kaip 60 Irano gamybos bepiločių orlaivių „Shahed“.

Per kelias valandas trukusį išpuolį, kurio metu nukritusios numuštų dronų nuolaužos apgadino kelis pastatus, įskaitant vaikų darželį, buvo sužeisti mažiausiai penki civiliai gyventojai. Pasak Kyjivo mero Vitalijaus Klyčko, tarp sužeistųjų buvo 11 metų vaikas.

Kyjivo miesto administracijos vadovas Serhijus Popko šeštadienį pareiškė, kad tai buvo masiškiausia dronų ataka prieš Kyjivą per visą karą. Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas vėliau tą pačią dieną patvirtino, kad oro gynyba per visą rytą numušė 66 oro taikinius virš Ukrainos sostinės ir aplinkinio regiono.

Gairės: Rusija, Ukraina, dronai, raketos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS