Sankt Peterburge 18-metė mergina dėl T. Ševčenkos eilėraščio atsidūrė už grotų | kl.lt

SANKT PETERBURGE 18-METĖ MERGINA DĖL T. ŠEVČENKOS EILĖRAŠČIO ATSIDŪRĖ UŽ GROTŲ

Sankt Peterburgo teismas 18-metę Darją Kozyrevą uždarė už grotų pagal straipsnį dėl pakartotinio Rusijos kariuomenės diskreditavimo. Mat mergina ant paminklo ukrainiečių poetui Tarasui Ševčenkai postamento priklijavo nedidelį plakatą su jo eilėraščio „Priesakas“ ištrauka.

Tai trečiadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi leidiniu „Detektor Media“.

„Sankt Peterburgo (Rusija) teismas dviem mėnesiams nusiuntė į tardymo izoliatorių 18-metę Darją Kozyrevą pagal straipsnį dėl pakartotinio Rusijos kariuomenės diskreditavimo“, – rašoma pranešime.

Mergina buvo sulaikyta vasario 24-ąją, per antrąsias Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą metines. Aktyvistė Sankt Peterburge prie paminklo T. Ševčenkai priklijavo nedidelį plakatą su jo eilėraščio „Priesakas“ posmu: „Laidokit ir prisikelkit, pančius sudaužykit ir krauju piktuoju priešų laisvę apšlakstykit“.

Rusijos policininkai iš pradžių negalėjo nuplėšti plakato, todėl uždengė jį juodu maišu.

2022 metų gruodį D. Kozyreva, dar būdama moksleivė, ant instaliacijos, skirtos Sankt Peterburgo ir rusų užgrobto Mariupolio „draugystei“, užrašė: „Žudikai, jūs jį subombardavote. Judai“.

Tada merginai buvo iškelta baudžiamoji byla dėl turto tyčinio sugadinimo, tačiau ji nebuvo nagrinėjama.

2023 metų gruodį pagal administracinį straipsnį dėl Rusijos kariuomenės diskreditavimo D. Kozyrevai buvo skirta 30 tūkstančių rublių bauda už tai, kad 2022 metų kovo 4 d. socialiniame tinkle „VKontakte“ aktyvistė paskelbė įrašą, kuriame kritikavo įstatymus, numatančius bausmes už informacijos apie karą Ukrainoje skleidimą, jei ji nesutampa su oficialia Rusijos ministerijos versija.

Paskyrus baudą, mergina buvo pašalinta iš Sankt Peterburgo valstybinio universiteto.

Gairės: Sankt Peterburgas, 18-metė, Darja Kozyreva, atsidūrė už grotų, eilėraštis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS