Švedijoje kaukėti vyrai įsiveržė į antifašistinį renginį | kl.lt

ŠVEDIJOJE KAUKĖTI VYRAI ĮSIVERŽĖ Į ANTIFAŠISTINĮ RENGINĮ

  • 2

Stokholme trečiadienį keli kaukėti vyrai įsiveržė į vieną iš teatrų ir per antifašistinį renginį susprogdino dūminių užtaisų, pranešė Švedijos policija ir renginio dalyviai.

Švedijos sostinės pietuose esančiame teatre vykusiame renginyje, kurį organizavo Kairioji partija ir žalieji, dalyvavo apie 50 žmonių.

„Trys žmonės greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežti į ligoninę“, – pranešė policija savo interneto svetainėje. Policija pridūrė neturinti informacijos apie šių žmonių sužalojimus.

Anot prieš rasizmą kovojančio fondo „Expo“, kuris buvo pakviestas skaityti pranešimo renginyje, prieš pat renginio pradžią į teatro fojė atėjo „grupė nacių“ ir metė į salę dūminius užtaisus.

„Expo“ savo interneto svetainėje rašė, kad „naciai užpuolė“ panaudodami fizinį smurtą ir niokojo patalpas, „o po to įmetė dūminę bombą, kuri pripildė vestibiulį dūmų“.

„Baisu, kad buvo užpultas Kairiosios partijos organizuotas susitikimas“, – sakė ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas (Ulfas Kristersonas). Jį citavo naujienų agentūra TT.

„Tokiam neapykantos kupinam elgesiui nėra vietos mūsų laisvoje ir atviroje visuomenėje“, – teigė jis ir pridūrė, kad susisiekė su partijos lydere, norėdamas išreikšti paramą.

Visos Švedijos politinės partijos pasmerkė incidentą kaip „išpuolį prieš demokratiją“, pranešė TT.

Kairiosios partijos lyderė Nooshi Dadgostar (Nuši Dadgostar) transliuotojui SVT teigė, kad „atvirą renginį, skirtą lygybei tarp žmonių, atrodo, žiauriai užpuolė naciai“.

Ji taip pat paragino „visas politines jėgas“ kovoti su „kraštutiniais dešiniaisiais, keliančias grėsmę mūsų demokratijai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Matem galia USA

300 atsilikusiu technologiju vatos draugo dronu buvo numušti visi beveik

Fašistuojančių kiaulių yra VISUR. Pirmauja Ukraina

`

SUSIJUSIOS NAUJIENOS