Turkijoje sulaikyti dešimtys asmenų dėl įtariamų ryšių su grupuotės IS džihadistais | kl.lt

TURKIJOJE SULAIKYTI DEŠIMTYS ASMENŲ DĖL ĮTARIAMŲ RYŠIŲ SU GRUPUOTĖS IS DŽIHADISTAIS

  • 2

Turkijos pareigūnai prieš Naujųjų metų šventes sulaikė dešimtis asmenų dėl įtariamų ryšių su grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) džihadistais, šeštadienį pranešė vidaus reikalų ministras.

Ali Yerlikaya (Ali Jerlikaja), paskelbęs žinutę socialiniame tinkle „X“, sakė, kad per 37 miestuose, įskaitant Stambulą, vienu metu vykdytas operacijas, pavadintas „HEROES-38“, buvo sulaikyti 189 įtariamieji.

Pasak jo, vien sostinėje Ankaroje buvo sulaikyti 27 įtariamieji, o Stambule – 22.

Pastaraisiais mėnesiais Turkija suintensyvino operacijas prieš žmones, įtariamus ryšiais su IS džihadistais, kurie Turkijos teritorijoje įvykdė keletą mirtinų išpuolių. Tarp jų – 2017 metų sausio 1-ąją surengtos šaudynės Stambulo naktiniame klube, per kurias žuvo 39 žmonės.

Penktadienį Turkijos saugumo pajėgos sulaikė 32 asmenis, įtariamus ryšiais su IS, kurie, kaip įtariama, planavo surengti išpuolius prieš sinagogas ir bažnyčias bei Irako ambasadą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietiškas

Pritariu komentatoriui- mūsų tarnybos taip gerai dirba, kad tarp " basakojų" atvykėlių nėra nei vieno, pritariančio IS! Puiku! Migracijos tarnyba išduida tūkstančiams su tiurbanais visokiusi leidimus gyventi ir mes visada saugūs! Valio, durnių išmislams!

Neber kantrybes

Lietuvoje niekas nesulaikytas? Is simtu tukstanciu parazitu, praleistu migracijos departamento, visi tokie lojalus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS