Vokietijos gelbėjimo laivas prie Maltos paėmė 233 migrantus | kl.lt

VOKIETIJOS GELBĖJIMO LAIVAS PRIE MALTOS PAĖMĖ 233 MIGRANTUS

Vokietijos migrantų gelbėjimo labdaros organizacija „Sea-Eye“ penktadienį pranešė, kad vienas iš jos laivų Viduržemio jūroje paėmė 223 migrantus.

Organizacija apkaltino Maltą nereagavus į pagalbos šauksmą.

Gelbėjimo laivas „Sea-Eye 4“ nuo ketvirtadienio paėmė migrantus per keturias gelbėjimo misijas „Maltos paieškos ir gelbėjimo zonoje“, sakoma nevyriausybinės organizacijos pranešime. "Tarp jų yra 29 moterys, keturios jų yra nėščios, ir aštuoni vaikai. Šiuo metu įgula ieško kito nelaimės ištikto laivo", – sakoma pranešime.

„Malta dar kartą neįvykdė savo įsipareigojimo koordinuoti ir spręsti jūrines krizes“, – pridūrė ji.

„Sea-Eye“ teigimu, civilinės jūrų gelbėjimo organizacijos šiuo metu yra vienintelės Europos pajėgos, aktyviai ieškančios žmonių ir norinčios juos saugiai pristatyti. „Kadangi oro sąlygos artimiausiu metu turėtų gerokai pablogėti, jūroje vis dar esančių žmonių galimybės išgyventi gerokai sumažėja“, – teigia labdaros organizacija.

Laive buvo vienas vaikas sulaužyta ranka, kitas – sulaužytu pirštu, dvi nėščios moterys kentė pilvo skausmus. Organizacija pridūrė, kad keli žmonės turėjo būti gydomi dėl cheminių nudegimų ir hipotermijos.

Kasmet dešimtys tūkstančių migrantų mėgina kirsti Viduržemio jūrą iš Šiaurės Afrikos, daugiausia iš Libijos ir Tuniso. Pavojingos kelionės dažnai baigiasi mirtimi, žiemos orai jas dar labiau apsunkina.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

QW

O tai ko tie fricai į savo germanija iškart nesiveža

Algis

Uztvindys Europa jau greitai, begaliniai migrantai. Kaip ta Europa sutalpins visus afrikiecius, arabus...

Nu ir kur

Juos dėsite? Tuoj bijosime Kalėdas švęsti ir jiems dirbsime
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS