Žiniasklaida: Meksikos narkotikų kartelis atsiprašo už amerikiečių pagrobimą ir nužudymą | kl.lt

ŽINIASKLAIDA: MEKSIKOS NARKOTIKŲ KARTELIS ATSIPRAŠO UŽ AMERIKIEČIŲ PAGROBIMĄ IR NUŽUDYMĄ

Keturių amerikiečių pagrobimu ir dviejų iš jų nužudymu kaltinamas Meksikos narkotikų kartelis pareiškė, kad žudikai veikė vieni ir bus perduoti pareigūnams, ketvirtadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Keli Meksikos leidiniai paskelbė laišką, kurį, kaip pranešama, paskelbė Meksikos įlankos kartelis ir kuriame organizacija pareiškė, kad griežtai smerkia ir atsiprašo už pagrobimus ir žmogžudystes, įvykdytas be grupuotės vadovų leidimo.

Keturi amerikiečiai praėjusią savaitę baltu mikroautobusu įvažiavo į šiaurinę Meksiką, o pasienio mieste Matamorose juos apšaudė ir pagrobė ginkluoti asmenys.

Antradienį du iš jų buvo rasti negyvi, trečias – su šautinėmis žaizdomis, o dar vienas buvo nesužeistas. Per šaudymą taip pat žuvo meksikietis praeivis.

Meksikos valdžios institucijos teigė, kad pagrobimas įvyko ne todėl, kad į tuos amerikiečius tikslingai taikytasi, o dėl to, kad kažkas supainiota.

Meksikoje tie amerikiečiai lankėsi, nes vienas iš jų planavo pasidaryti kosmetinę operaciją, sakė vienas meksikiečių pareigūnas.

Kartu su laišku vietos žiniasklaida ketvirtadienį taip pat paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kad ranka rašytas raštelis padėtas šalia penkių vyrų, gulinčių veidais žemyn ir surištomis rankomis.

Meksikos pareigūnai nepatvirtino, ar šie vyrai buvo įtariamieji nužudymu ir pagrobimu ir ar jie buvo perduoti valdžios institucijoms.

Prokuratūra pranešė, kad suimtas vienas įtariamasis, kuris, jos teigimu, saugojo pagrobtus amerikiečius.

Du išgyvenusieji buvo grąžinti į Jungtines Valstijas per sausumos sienos perėją tarp Matamoroso ir Braunsvilio Teksaso valstijoje.

Valdžios institucijos pranešė, kad dviejų žuvusių amerikiečių kūnai buvo repatrijuoti ketvirtadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS