Po finalo trilerio čempionai stos į kovą dėl taurės | kl.lt

PO FINALO TRILERIO ČEMPIONAI STOS Į KOVĄ DĖL TAURĖS

"Prieš tai du mėnesius gydžiausi sunkią traumą, ilgai nežaidžiau, todėl finalo serija man buvo labai sunki. Po jos nebebuvo nei jėgų, nei emocijų", – braukė prakaitą Justinas Zagurskas. "Kauno Žalgirio" kapitonas pasibaigus auksiniam Lietuvos salės futbolo čempionato mačui be jėgų krito ant salės parketo.

Pasiuntė į nokdauną

J.Zagursko vedamas "Kauno Žalgiris" savaitgalį penktą sezoną iš eilės iškovojo Lietuvos "Optibet" salės futbolo (futsal) A lygos titulą.

"Penki čempionų titulai iš eilės – išskirtinis pasiekimas. Juolab kad visi jie buvo pasiekti atkaklioje kovoje, bet šiemet scenarijus buvo dramatiškiausias – tikras trileris", – pripažino "Kauno Žalgirio" komandos vadovas Darius Gurskis.

Kauniečiai šeštadienį atsakomosiose finalo rungtynėse Prienuose net 0:4 atsilikinėjo nuo Jonavos "Vikingų", tačiau sugebėjo ne tik išlyginti rezultatą, bet ir išplėšti pergalę 6:4. Pirmosios serijos rungtynės Jonavoje buvo pasibaigę lygiosiomis 2:2.

Pirmasis įvartis buvo įmuštas sužaidus vos 56 sekundes, kai po kampinio Vladimiras Derendiajevas galingu smūgiu Kauno ekipos vartininkui nepaliko jokių šansų. Dar labiau kauniečius į kampą beveik įpusėjus pirmajam kėliniui įvarė Paulius Osauskas (0:2). Netrukus "Kauno Žalgirio" vartininką iššoko ir jį nuginklavo Genaras Samsonikas (0:3), o netrukus abi finalo dalyvės neteko savo rezultatyviausių žaidėjų Luko Sendžiko ir Jurijaus Jeremejevo. Pirmasis įsirėžė į gulintį varžovų vartininką ir prieš save išvydo raudoną kortelę, antrasis buvo pašalintas už nesportinį elgesį to paties L.Sendžiko atžvilgiu.

Sugrįžimas – įspūdingas

Kauno ekipos strategas Kirilas Krasijas paprašė minutės pertraukėlės ir, dar neįpusėjus pirmajam kėliniui, savo komandos vartininką pakeitė aikštės žaidėju. Rizika nepasiteisino – Jonavos ekipos atstovas Gytis Vasylius iš savo aikštės pusės pelnė ketvirtąjį dvikovos įvartį (0:4). "Kauno Žalgirio" situacija tapo nepavydėtina, nors Artūras Juchno iš aštraus kampo dar iki pertraukos sušvelnino atsilikimą (1:4).

Antrasis kėlinys jau priklausė daugkartiniams čempionams – dubliu pasižymėjo Konstantinas Bondarenko, vieną įvartį pridėjo Maksimas Avetysianas ir, rezultatui tapus lygiam, buvo žaidžiamas pratęsimas. Jo metu daugiau jėgų išsaugoję žalgiriečiai savo pranašumą įtvirtino Andrijaus Solodovo ir Alberto Voskunovičiaus įvarčiais.

"Po antrojo mūsų įmušto įvarčio komanda pajuto, kad varžovus palaušime. Buvo tik klausimas, ar užteks laiko. O per pratęsimą priešininkus pranokome ir fiziškai, ir psichologiškai", – teigė "Kauno Žalgirio" vadovas D.Gurskis.

Bronza – žemaičiams

Kiek anksčiau vykusiame mažajame finale "Gargždų Pramogos" 6:2 įveikė Mažeikių VIP ir antrus metus iš eilės užsitikrino bronzos medalius. Pirmąją serijos dvikovą gargždiškiai buvo laimėję 4:3.

Šeimininkams įvarčių sąskaitą atidarė Ernestas Razonas. Žilvinas Banys vos po dviejų minučių baudos smūgiu rezultatą išlygino, tačiau tai buvo paskutinės sekundės, kai VIP nebuvo atsiliekančių vaidmenyje. Netrukus technišku smūgiu Valdas Pocevičius "Gargždų Pramogas" išvedė į priekį. Po pertraukos individualų šou surengė Aurimas Skurdelis, kuris visus tris savo įvarčius sumušė nuo 27 iki 35 minutės. Dar vieną įvartį pridėjo Algimantas Bačanskis, o Antano Bulošo tikslus smūgis priešpaskutinę minutę iš esmės nieko nebepakeitė.

Rezultatyviausiu salė futbolo lygos žaidėju su 28 įvarčiais tapo dėl traumos mažojo finalo seriją praleidęs VIP puolėjas Edgaras Baranauskas, geriausiu sezono žaidėju pripažintas V.Derendiajevas ("Vikingai"), vartininku – Aleksandras Kravecas ("Kauno Žalgiris").

Čempioniškas charakteris

– Per visą čempionatą nepralaimėjote nė vienų rungtynių. Kodėl finalo serija klostėsi taip sunkiai? – paklausėme čempionų kapitono J.Zagursko.

– Pirmiausia – komplimentai varžovams. Jie mus puikiai išanalizavo, pridengė savo silpnąsias vietas. Atsakomajame mače jonaviečiai pasiekė greitą įvartį ir pajuto pasitikėjimą savo jėgomis. Vėliau jie pasinaudojo mūsų klaidomis, o mes savo progas iššvaistėme. Bet paskui pakeitėme taktiką, įnešėme savotiško chaoso, aš irgi ėmiau žaisti ne sau įprastoje pozicijoje. Taip pavyko išbalansuoti varžovų gynybą ir perlaužti susitikimo eigą. Prabudo ir mūsų nugalėtojų mentalitetas. Parodėme tvirtą charakterį ir įrodėme, kad mūsų meistriškumas yra aukštesnis. Po tokio atkaklaus finalo emocijos buvo kur kas didesnės nei ankstesniais metais.

– Ar pelnytai mažajame finale bronzos medalius iškovojo Gargždų klubas? Kaip vertinate visą čempionatą?

– Gargždiškiai ant prizininkų pakylos kopia jau ne pirmus metus ir, žinoma, jie to yra verti. Visas čempionatas buvo sudėtingesnis, nes pandeminis. Tačiau lyga susitvarkė gana sklandžiai. Pavyzdžiui, kaimynai latviai pirmenybes pradėjo, o vėliau ilgam sustabdė dėl COVID–19, ir tik neseniai ėmė žaisti vėl. Mūsų turnyras vyko be didesnių pauzių, uždaruose burbuluose, todėl ir tvarkaraštis nesubyrėjo. Tai gerai, nes atidėti rungtynių nelabai buvo kur: jau prasideda lauko futbolo sezonas, kuriame dalyvauja kai kurių salės futbolo komandų nariai, o mūsų, rinktinės kandidatų, laukia pasirengimas pasaulio futsal čempionatui Lietuvoje.

– Švęsti auksą neturite kada, nes jau rytoj jūsų laukia LFF taurės ketvirtfinalio dvikova su Mažeikių VIP, o laimėjus dar po kelių dienų ir pusfinalis su Vilniaus "Turbotransfers". Ar pakaks jėgų dar vienam žygiui?

– Dienelę atsikvėpsime, o nuo pirmadienio judėsime vėl. Mūsų tikslas vienas – laimėti visus titulus, todėl apie atsipalaidavimą nėra net minties.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sirgalius

Truputį prinervinot! :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS