Geležiniu žmogumi vadinamo T. Grabausko iššūkis: papasakojo, kaip sekasi | kl.lt

GELEŽINIU ŽMOGUMI VADINAMO T. GRABAUSKO IŠŠŪKIS: PAPASAKOJO, KAIP SEKASI

  • 0

Per mėnesį nuplaukti, nubėgti ir numinti dviračiu 4 500 km skamba neįtikėtinai. Tačiau taip atrodo ne visiems. Būtent tokį iššūkį sau metė geležiniu žmogumi vadinamas lietuvis triatlonininkas Tautvydas Grabauskas. Apie tai jis papasakojo LNK žiniose.

T. Grabauskas pirmą kartą karjeroje siekia įveikti dvidešimtgubą maratoną. Tai ilgiausia ir sudėtingiausia triatlono trasa pasaulyje. Per visą istoriją ją yra įveikę vos aštuoniolika žmonių.

„Pavyko man padaryti penkis, dešimt, dabar bandysime padaryti 20“, – optimistiškai nusiteikęs sakė jis.

Prieš metus 46–erių kaunietis įveikė dešimtgubo ultratriatlono trasą, o šiandien drąsiai žengia dvigubai sunkesnio iššūkio link.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Pasiruošimas buvo tikrai labai intensyvus. Per metus laiko gavosi gal kokios septynios aštuonios dienos kai nesportavau. Ir kuo toliau, tuo sunkiau. Dabar pasiekiau, galima sakyti, piką ir nuo vakar dienos krūviai visiškai nuimti“, – apie pasiruošimą pasakojo sportininkas.

Toks treniruočių režimas įveikiamas toli gražu ne kiekvienam, o kartais per save lipti tenka ir profesionalams.

„Na, sunkiausios dienos būna savaitgaliai, nes savaitgaliais tu gali visą tą laiką skirti tik sportui. Kokią 4–5 ryto jau startuoji, pravažiuoji 200–300 kilometrų dviračiu, grįžti, dar prasibėgi kokius 30 km arba praplauki dar 10 km. Tai savaitgaliais būdavo nuo 9 iki 12–13 valandų sporto“, – ne visiems suvokiamus sporto krūvius vardijo T. Grabauskas.

Jis atskleidžia, kad neretai net ir didžiausi entuziastai pabūgsta tiek daug pasiruošimo ir vidinės stiprybės reikalaujančių varžybų, tačiau, pasak triatrolininko, galimybių ribas nusibrėžiame patys.

„Pas visus iškart yra toks barjeras psichologiškai, kai išgirsta tuos skaičius – viskas, niekas nebenori to daryti. Skaičiai yra baisūs, bet tai yra skaičiai, nereikia į juos gilintis, reikia tiesiog imti ir daryti“, – sakė jis.

Visgi, geležinis žmogus neslepia, kad siekti tikslų padeda ir stiprus artimųjų palaikymas. „Svarbiausia yra šeima. Šeima, draugai, artimieji, kurie supranta, kurie palaiko, kuriems irgi jau mano šitie visi reikalai yra giliai įaugę. Visi jau mato, kad tiesiog man tai yra labai svarbu ir jiems belieka tik palaikyti.“

Skaičiai yra baisūs, bet tai yra skaičiai, nereikia į juos gilintis, reikia tiesiog imti ir daryti.

Šiais metais triatlono maratonas vyks Šveicarijoje, jo startas – jau už penkių dienų. Dalyviai per 30 parų turės nuplaukti 76 km, dviračiu numinti 3 600 km ir nubėgti 844 km.

„Dalyviu šią dieną yra trylika, tarp jų – keturios moterys. Labai dažnai būna didelės liūtys, škvalas, oro temperatūrų svyravimai nuo 9 iki 30 laipsnių, tai ten sąlygos nedžiugina“, – apie varžybas pasakojo Tautvydas.

Ilgiausios pasaulyje triatlono trasos rekordas iki šiol priklauso Vidmantui Urbonui, tačiau T. Grabauskas į didžiausią savo gyvenimo kovą išvyksta su tikslu.

„Tikrai esu nusimatęs vietą, kokią galėčiau užimti, bet, sakau, kad įveikti, tai čia be abejonės. Arba nulūšiu ir nebaigsiu, arba baigsiu ten, kur noriu baigti“, – šypsodamasis sakė jis.

Praėjusiai metais lietuvis „ultra–deca“ čempionato trasą įveikė per devynias paras ir finišavo ketvirtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS