Jaunimas pasveikino olimpinę ugnį | kl.lt

JAUNIMAS PASVEIKINO OLIMPINĘ UGNĮ

  • 0

Daugiau nei tris mėnesius po Šveicarijos ir Prancūzijos apylinkes keliavęs olimpinis deglas pasiekė Lozanos "Vaudoise" areną – joje įžiebtas 3-iųjų Jaunimo žiemos olimpinių žaidynių aukuras. Ypatinga misija buvo patikėta keturiolikmetei ledo šokėjai šveicarei Ginai Zehnder.

Palinkėjo sėkmės

Iškilmingoje atidarymo ceremonijoje plazdėjo ir Lietuvos trispalvė – ją tradiciniame parade nešė septyniolikmetė kalnų slidininkė kaunietė Smiltė Bieliūnaitė.

"Galvojau, kaip žingsniuoti, kad vėliava plazdėtų visu grožiu, laisvai, – sakė vėliavnešė. – Šiek tiek jaudinausi, bet viskas susiklostė sklandžiai. Džiaugiuosi prasidėjusiomis žaidynėmis."

Sportininkai, treneriai, delegacijų vadovai ir sirgaliai galėjo mėgautis muzikos, šviesų, meno, akrobatikos šou ir pajusti šveicarų kultūros dvasią.

Olimpiados dalyviams sėkmės palinkėjo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas, žaidynių prezidentė Virginie Faivre.

1 872 talentingiausi jaunieji (15–18 metų) žiemos sporto atstovai iš 79 valstybių varžysis dėl 81 medalio komplekto. Lietuvos delegacija šiose žaidynėse bus rekordinė – ją sudaro net penkiolika sportininkų.

Šventė: prieš žaidynių atidarymo iškilmes Lietuvos jaunieji olimpiečiai, treneriai, delegacijos vadovai susibūrė bendrai nuotraukai. J. Sarapo / LTOK nuotr.

Varžybos prasidėjo

Pirmieji jėgas vakar popiet išmėgino ledo ritulininkai. "3 prieš 3" turnyre žaidžia penkiolikmečiai Linas Dėdinas, Joris Valčiukas ir Arturas Seniutas, tačiau jie atstovauja skirtingoms komandoms su bendraamžiais iš kitų šalių.

Šiandien startuos biatloninkai Viktorija Augulytė, Kamilė Jakubauskaitė, Luka Mackevičiūtė, Darius Dinda, Lukas Žukauskas ir Domas Jankauskas, rytoj – S.Bieliūnaitė, o jos kolega Vakaris Jokūbas Lapienis – sausio 13-ąją.

Slidininkų Eglės Savickaitės, Edvino Šimonučio ir Irmanto Žilinsko varžybos numatytos sausio 18-ąją. Paskutinysis iš mūsiškių olimpinėse žaidynėse startuos Motiejus Morauskas, snieglentininko rungtis "Slopstyle" – sausio 19-ąją.

Kol kas – be medalių

1-oji Jaunimo žiemos olimpiada įvyko 2012-aisiais Insbruke (Austrija). Sėkmingiausiai iš Lietuvos rinktinės pasirodė slidinėjimo sprinto varžybose 20-ąją vietą užėmusi Kristina Kazlauskaitė.

2016-aisiais Lilehameryje (Norvegija) dailiojo čiuožimo atstovai Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala mišrių komandų varžybose kartu su Rusijos, Malaizijos ir Pietų Korėjos olimpiečiais užėmė 4-ąją vietą, ledo ritulininkas Dinas Mukovozas šešių individualių rungčių "Iššūkio" turnyre buvo šeštas, o snieglentininkas Aras Arlauskas mišrioje rinktinėje su bendraamžiais iš Prancūzijos – septintas.

GALERIJA

  • Jaunimas pasveikino olimpinę ugnį
  • G. Zehnder
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS