Kiekviena dvikova ringe – žingsnis olimpiados link | kl.lt

KIEKVIENA DVIKOVA RINGE – ŽINGSNIS OLIMPIADOS LINK

„Mūsų mintyse – būsimi ikiolimpinės atrankos iššūkiai, tad tinkamai pasiruošti jiems be aukšto lygio varžybų vargu ar būtų įmanoma“, – pabrėžė bokso treneris Marius Palionis.

Boksavosi Vokietijoje

Lietuvos boksininkų komanda, vadovaujama M. Palionio, dalyvavo tarptautiniame mače Giengene (Vokietija).

Mūsų šaliai atstovavo 2022 m. šalies čempionai Robertas Liorančas (svorio kategorija iki 80 kg) ir Jonas Jazevičius (per 92 kg), vicečempionas Laimonas Raibikis (iki 67 kg), 2022 m. Lietuvos jaunimo čempionas Paulius Bublis (iki 63 kg) ir Arnas Kazakevičius (iki 86 kg).

Jėgas taip pat išmėgino Vokietijos, Lenkijos, Ukrainos ir Armėnijos kovotojai.

Teisėjų brigadoje dirbo kėdainietis Anatolijus Kriukovas.

„Burtai lėmė mūsiškiams boksuotis su ringo šeimininkais, lenkais ir vienu Armėnijos atstovu. Už pergalę buvo skiriami trys taškai, lygiąsias – du, pralaimėjimą – vienas. Susumavus rezultatus, mūsų komanda užėmė pirmą vietą“, – sakė M. Palionis.

Šventė tris pergales

Savo priešininkus nugalėjo R. Liorančas (įveikė lenką Mateuszą Pawlowskį), A. Kazakevičius (2:1 palaužė Vokietijos boksininką Marcelį Musihantą) ir J. Jazevičius (jau pirmajame raunde aiškia persvara pranoko lenką Przemyslawą Slodkowskį).

Du ikiolimpiniai atrankos turnyrai skirti viso pasaulio boksininkams, tad laukia įnirtinga konkurencija.

Nepasisekė P. Bubliui (1:2 nusileido Vokietijos atstovui Maxui Ščukinui) ir L. Raibikiui (0:3 neprilygo 2021 m. pasaulio kariškių čempionato prizininkui Armenui Mašakarianui iš Armėnijos).

„Robertas ir Jonas buvo akivaizdžiai pranašesni už savo varžovus, tiesiog sutriuškino juos. Į suaugusiųjų boksą ką tik perėjęs Paulius irgi grūmėsi solidžiai, bet ringo šeimininkui padėjo namų sienos. Laimonui teko bene stipriausias oponentas. Apskritai esu patenkintas, kaip pasirodėme, nors turėjau ir pastabų“, – komentavo M. Palionis.

Tikslas – Paryžius

Lapkričio 15–18 d. Kėdainiuose vyksiantis Lietuvos čempionatas taps bene generaline mūsų bokso arsenalo peržiūra, planuojant pajėgas kitąmet numatytiems ikiolimpiniams atrankos turnyrams.

2024 m. Paryžiaus vasaros olimpinėse žaidynėse iš viso dalyvaus 248 boksininkai (124 vyrai ir tiek pat moterų).

Šiuo metu vyrai jau yra išsidaliję 57 kelialapius, iš jų europiečiai – 22 (tarp laimingųjų – 16 šalių atstovai).

„Deja, šiemet Europos žaidynėse mums nepavyko pasiekti tikslų. Bandysime atsigriebti kitąmet, tačiau užduotis bus gerokai sudėtingesnė, nes du atrankos turnyrai skirti viso pasaulio boksininkams, tad laukia įnirtinga konkurencija“, – sakė M. Palionis.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) yra paskelbęs, kad atrankos turnyrai vyks 2024 m. vasario 29–kovo 12 d. Italijoje ir gegužės 23–birželio 3 d. Tailande.

„Manau, kad datos ir varžybų vietos dar gali keistis“, – prognozavo M. Palionis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS