Kultūrizmo scenoje spindėjo ne tik profesionalai | kl.lt

KULTŪRIZMO SCENOJE SPINDĖJO NE TIK PROFESIONALAI

Klaipėdoje vykusiame Pasaulio fitneso ir kultūrizmo federacijos (WFF-WBBF) pasaulio čempionate meistriškumą demonstravo ne tik profesionalūs atletai. Į sceną kopė ir pradedantieji sportininkai, ir veteranai, o daugiausia laurų nuskynė šeimininkų atstovai.

Pasaulio čempionatas vyko drauge su seniausiomis Lietuvoje kultūrizmo ir kūno rengybos varžybomis – „Gintaro prizo” („Amber prix international“) turnyru. Šis skaičiuoja jau 55-erius metus. Į uostamiestį atvyko keli šimtai sportininkų iš užsienio valstybių, tarp jų ir egzotiškosios Indijos.

Svečiai iš užsienio sėkmingai pasirodė tiek pasaulio pirmenybių, tiek turnyro įskaitoje. Ant nugalėtojų pakylos moterų rungtyse kopė žinoma atletė iš Suomijos Hanna Skytta, lenkė Anna Kucharska, slovakas Marosas Kanaszas, Romanas Polšinas iš Estijos ir daugelis kitų. Veteranų amžiaus grupėje nemažai aplodismentų nusipelnė Vasilijus Bespalenka. Šis praeityje garsus Ukrainos kultūristas yra pasiekęs laimėjimų ir akademinėje srityje – jis turi profesoriaus mokslinį laipsnį.

Galbūt šiais metais dėl geopolitinių aplinkybių dalyvių geografija ir nebuvo pati plačiausia, bet bendras čempionato lygis liko toks pat aukštas.

Iš šeimininkų atstovų bene daugiausia prizų susižėrė Jaunalietuvių sporto organizacijos klubo sportininkės. Vilma Povilionienė apgynė pernai iškovotą čempionės titulą moterų klasikinės figūros kategorijoje („Figure Classic“). Be to, ji užėmė antrąją vietą bikinio kategorijoje ir antrus metus iš eilės tapo absoliučia Lietuvos čempione. 39-erių kaunietė – trijų vaikų mama, sportinę veiklą derina su trenerės darbu. Aukso medalį ketvirtus metus iš eilės nuskynė ir JSO klubo atstovė Rasa Greičienė. 60 metų kaunietė buvo neprilygstama moterų senjorų modelio rungtyje. Aerobinio fitneso absoliučioje kategorijoje pirmąją vietą užėmė LSU studijuojanti 23-ejų Akvilė Šarkaitė.

Sėkmingai pasirodė ir jaunieji JSO sportininkai. Pirmąsias vietas iškovojo Melita Zaičeva („Fit-Kids“ 8 metų grupėje), Doratėja Kižauskaitė (10 metų), Viltė Adomaitytė (16 metų), Urtė Rimtavičiūtė ir Jokūbas Užubalis (poros). Trejeto rungtyje nugalėtojų laurus nuskynė tarptautinė komanda: Violeta ir Veronika Tarasovos iš Ukrainos ir Patricija Kamitaitė.

„Šiemet JSO klubui atstovavo ne tik mūsų šalies, bet ir Ukrainos sportininkės. Jos prisidėjo prie gerų mūsų rezultatų. Galbūt šiais metais dėl geopolitinių aplinkybių dalyvių geografija ir nebuvo pati plačiausia, bet bendras čempionato lygis liko toks pat aukštas“, – teigė JSO klubo treneris Vytautas Mikuckis.

GALERIJA

  • Kultūrizmo scenoje spindėjo ne tik profesionalai
  • Kultūrizmo scenoje spindėjo ne tik profesionalai
  • Kultūrizmo scenoje spindėjo ne tik profesionalai
  • Kultūrizmo scenoje spindėjo ne tik profesionalai
  • Kultūrizmo scenoje spindėjo ne tik profesionalai
  • Kultūrizmo scenoje spindėjo ne tik profesionalai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS