Olimpinėje rinktinėje – patyręs plaukikas | kl.lt

OLIMPINĖJE RINKTINĖJE – PATYRĘS PLAUKIKAS

  • 0

Lietuvos sportininkų, jau iškovojusių kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes, gretas papildė plaukikas Giedrius Titenis.

Klaipėdoje įvykusiame atvirame Lietuvos plaukimo čempionate 31-ų metų G.Titenis 100 m krūtine įveikė per 59,92 sek. ir viršijo kvalifikacinį olimpinį A lygio normatyvą (jis yra 59,93 sek.).

Mūsų sportininko rezultatą oficialiai patvirtino ir Tarptautinė plaukimo federacija (FINA).

"Dabar bus lengviau ruoštis žaidynėms, dalyvauti varžybose, nes nejausiu jokio spaudimo. Iki šiol, nors ir žinojau, kad galiu įvykdyti normatyvą, startuodavau vis galvodamas, kad reikia tai padaryti. Pagaliau įtampos neliko", – sakė G.Titenis.

Iš Anykščių kilusiam atletui ranka pasiekiamas ir 200 m plaukimo krūtine kvalifikacinis olimpinis normatyvas (2 min. 10,35 sek.): užpernai pasaulio čempionate G.Titeniui iki tikslo pritrūko 0,30 sek.

Giedrius dalyvavo 2008 m. Pekino, 2012 m. Londono ir 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Geriausias rezultatas – aštunta vieta Londone (100 m plaukimas krūtine).

100 m plaukimo krūtine kvalifikacinį olimpinį A lygio normatyvą G.Titenis įvykdė Klaipėdos baseine.

G.Titenio sportinių trofėjų kolekcijoje yra pasaulio, Europos čempionatų sidabro bei bronzos medalių, trys studentų universiados apdovanojimai (iš jų du – aukso).

A lygio normatyvus anksčiau įvykdė Danas Rapšys (200 m ir 400 m laisvu stiliumi bei 200 m kompleksiniu būdu), Andrius Šidlauskas (100 m krūtine) ir vyrų estafetės 4 po 100 m kompleksiniu būdu komanda.

Teisę dalyvauti Tokijo olimpiadoje taip pat yra iškovoję lengvaatlečiai Diana Zagainova, Brigita Virbalytė, Andrius Gudžius ir Edis Matusevičius, penkiakovininkai Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Gintarė-Venčkauskaitė-Juškienė ir Justinas Kinderis, buriuotojai Viktorija Andrulytė ir Juozas Bernotas, irkluotojai Mindaugas Griškonis, Saulius Ritteris ir Dovydas Nemeravičius bei Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė, gimnastas Robertas Tvorogalas, dviratininkės Rasa Leleivytė, Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė. Be to, vienam Lietuvos dviratininkui skirta vieta vyrų plento grupinėse lenktynėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS