Prieš kelionę į Tenerifę – treniruotės ir draugiškas susitikimas su dukart Europos čempionėmis | kl.lt

PRIEŠ KELIONĘ Į TENERIFĘ – TRENIRUOTĖS IR DRAUGIŠKAS SUSITIKIMAS SU DUKART EUROPOS ČEMPIONĖMIS

Lietuvos paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė nuo naujųjų metų pradžios kibo į intensyvius darbus ruošiantis naujam sezonui.

To priežastis paprasta – lietuvės šiemet tęs kovą dėl olimpinio kelialapio ir jos nori būti gerai pasiruošusios jau kovo pradžioje vyksiančiam pirmajam „Beach Pro Tour Elite 16“ serijos turnyrui Dohoje (Kataras).

Pastarosiomis dienomis pajėgiausia Lietuvos moterų Lietuvos pora turėjo galimybę pasportuoti su puikiai pažįstamomis ir tituluotomis Latvijos paplūdimio tinklininkėmis Tina Graudina ir Anastasija Samoilova. Pastarosios yra dukart Europos čempionės. Jos taip pat šiemet dar turės pakovoti dėl teisės dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

Kaip teigė M. Paulikienė, šios iniciatyvos ėmėsi latvės, kurios sausio pradžioje pasiūlė idėją porą dienų pasportuoti Šiauliuose, o porą – Latvijoje. Pasiūlymas buvo priimtas, nes tai yra ir patogu, ir labai prasminga.

„Kadangi Šiauliuose turime visas sąlygas treniruotis, o rėmėjai suteikė apgyvenimą, aikšteles ir t.t., tai pasinaudojome proga pasportuoti čia – Šiaulių sporto gimnazijoje. Vėliau vykome į Latviją, kur sužaidėme draugišką mačą su T. Graudina ir A. Kravčenoka“, – pasakojo M. Paulikienė.

Latvių vizitas Šiauliuose turėjo įsiminti ne tik ryškiausioms Lietuvos tinklininkėms, bet ir talentingoms Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinėms, nes jos taip pat turėjo galimybę sudalyvauti treniruotėse, taip pat stebėti tituluotų sportininkių žaidimą bei pabendrauti su dukart Europos čempionėmis.

Latviai „Ruukki paplūdimio tinklinio centre“ surengė draugiškas rungtynes, kuriose T. Graudina ir A. Samoilova 2-1 įrodė pranašumą prieš M. Paulikienę ir A. Raupelytę. Latvės gana užtikrintai laimėjo pirmą setą, bet antrajame jau lietuvės pademonstravo savo galimybes ir rezultatas tapo lygus. Galiausiai trečiajame sete vėl buvo pajėgesnės latvės, tačiau svarbiausia – įgyta reikalinga žaidybinė praktika žiemos periodu.

„Rungtynės buvo labai smagios. Pamatėme, kur dar reikia padirbėti ir taisyti klaideles. Tai nuostabi galimybė pasportuoti su elitinio lygio komanda, – pasakojo M. Paulikienė. – Šios rungtynės buvo svarbios, nes iki šiol sportavome dviese su treneriu. Buvo įdomu pamatyti, ką nuveikėme per mėnesį treniruočių. Rungtynės su latvėmis tikrai nebuvo blogos. Žinoma, klaidų netrūko įvairiose situacijose, bet tą pasitvarkysime ir neabejoju, kad turėsime gerą sezoną.“

Šią savaitę į Lietuvą atvyko žinomas Latvijos paplūdimio tinklinio treneris Genadijus Samoilovas, kurio auklėtiniai yra olimpinių žaidynių dalyvių. M. Paulikienė džiaugiasi, kad atsirado galimybė savaitę padirbėti su tokiu garsiu specialistu.

Iškart po to – vasario 19 dieną – lietuvės išskris į stovyklą Tenerifėje.

„Tenerifėje sportuosime iki vasario 29 dienos. Turime jau susidariusios stovyklos tvarkaraštį, radome komandas, su kuriomis galėsime treniruotis. Iškart po stovyklos skrisime tiesiai į pirmą turnyrą Dohoje. Greitai bėga tas laikas, atrodo, kad dar yra daug laiko treniruotėms, bet jau tuoj reikės vykti ir į varžybas“, – sakė M. Paulikienė.

Pasaulio reitinge šiuo metu M. Paulikienė ir A. Raupelytė užima 23-iąją vietą. „Beach Pro Tour Elite16“ turnyras Dohoje vyks kovo 5-9 dienomis. Lietuvos paplūdimio tinklininkės varžybas pradės kvalifikacijoje. Vyrų turnyro kvalifikacijoje dalyvaus taip pat dėl olimpinio kelialapio kovojantys Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas.

GALERIJA

  • Prieš kelionę į Tenerifę – treniruotės ir draugiškas susitikimas su dukart Europos čempionėmis
  • Prieš kelionę į Tenerifę – treniruotės ir draugiškas susitikimas su dukart Europos čempionėmis
M. Vancevičs nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS