Rudenį Palanga pasitinka šiaurietišku ėjimu | kl.lt

RUDENĮ PALANGA PASITINKA ŠIAURIETIŠKU ĖJIMU

Ketvirtus metus palangiškius išjudinantis šiaurietiškas ėjimas skelbia naująjį sezoną. Nuo rugsėjo mėnesio šio sporto mėgėjai, kartu su specialistais ir vėl turės galimybę treniruotis Botanikos parke.

„Šiaurietišku ėjimu gali užsiimti visi, todėl mes siekiame pritraukti kuo daugiau darbingo amžiaus žmonių. Parodydami, jog nebūtina bėgti į sporto salę, sugalvojome šį, kiekvienam prieinamą užsiėmimą“, – pasakojo Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistė Lina Reliugaitė.

Pasak jos, visais metų laikais tinkamas sportas jau kelinti metai iš eilės pritraukia ne mažą būrį gerbėjų. Gražiu oru pastarųjų susirenka virš trisdešimt.

Prisimindama, jog vyriausiajai mokiniai buvo 86-eri, L. Reliugaitė patikino – išmokti šiaurietiškai vaikščioti gali bet kas.

„Tai lengvai išmokstamas, tačiau itin naudingas užsiėmimas. Šiaurietiško ėjimo metu pagerėja širdies veikla, kvėpavimas, raumenų tonusas. Jei vaikščiosi 1-2val. per dieną – tai taps puikia lieknėjimo priemone“, – nurodė specialistė, pabrėždama, jog šio ėjimo metu treniruojama net 90 proc. visų kūno raumenų.

Rugsėjį vyksiančių pamokų metu kviečiami ir pradedantieji, ir rankose jau laikiusieji ėjimo lazdas. Pasiskirsčius į dvi grupes planuojama nueiti maždaug du kilometrus.

„Pradedantiesiems nerekomenduojama vaikščioti ne ilgiau nei puse valandos. O ir prieš ėjimą svarbu gerai apšilti, kad organizmui nebūtų traumos“, – pastebėjo L. Reliugaitė.

Patikindama, jog visi užsiregistravusieji iš anksto bus aprūpinti lazdomis, specialistė paragino nepulti patiems jų pirkti. Nepabandę vaikščioti, žmonės dažnai pastarąsias įsigyja netinkamas.

Manoma, jog iš Suomijos kilusio ėjimo entuziastų pasaulyje turėtų būti apie 8-10 mln.  Lietuvoje šis sportas išpopuliarėjo maždaug prie ketverius metus.


Pagrindiniai šiaurietiško ėjimo privalumai:

• lengvai išmokstamas;
• iki 30% mažiau apkrauna judėjimo aparatą, todėl ypatingai tinka turintiems sąnarių ir nugaros problemų;
• atpalaiduojami kaklo ir sprando srities raumenys;
• veiksminga svorio metimo treniruotė gryname ore;
• vysto aerobinę ištvermę, tuo pačiu metu treniruoja viršutinės kūno dalies raumenis;
• gerina širdies ir kraujagyslių veiklą;
• tinkamai apsirengus, šiaurietišką ėjimą galima praktikuoti bet kokiu oru, bet kokiu metų laiku.

Mokymai vyks: rugsėjo 10, 24 dienomis 17.00 val. (renkamės Botanikos parke prie Rotondos)
Registracija į mokymus: Tel. (8 46) 234796; Mob. 8 612 30 176; El. p. lina@sveikatosbiuras.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klm

vyriausiajai mokinIAI...svieto pabaiga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS