Psichologas apibūdino tuos, kurie linkę tikėti celofaninėmis melagienomis | kl.lt

PSICHOLOGAS APIBŪDINO TUOS, KURIE LINKĘ TIKĖTI CELOFANINĖMIS MELAGIENOMIS

  • 36

Iš rezonansinių temų, nusikaltimų ir visuomenę supurtančių istorijų, neretai išauga už vienokią ar kitokią, o dažniausiai – tiesiog savą teisybę kovojančios politinės jėgos. Politinę ar visuomeninę galią pajutę veikėjai traukia minias. Apie tokių minių narius pasisakė psichologas Gediminas Navaitis.

Antanas Kandrotas-Celofanas priminė apie minios galią, melagingai paviešinęs nekalto asmens, neva, prisidėjusio prie mergaitės dingimo Kaune, nuotrauką. Paskui Celofaną melą skleidė ir Andrius Lobovas – skandalingai pagarsėjęs visuomenės veikėjas, žinomas dar nuo Garliavos istorijos, kurioje aršiai palaikė Neringos Venckienės pusę.

Dar šį pirmadienį savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje vyras dalinosi bendraminčio įrašu apie tai, kad jo bičiulį Celofaną į kalėjimą pasiuntė neva su Garliavos istorija susiję teisėsaugos pareigūnai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Apie žmones, kurie tiki veikėjų kaip A. Lobovas ar A. Kandrotas-Celofanas žodžiais ar spekuliacijomis, psichologas G. Navaitis kalbėjo su „KK2“ komanda.

„Yra emocionalių ir įtaigių žmonių, kurie pasiduota įtaigai. Ta įtaiga, emocijos, dažnai trukdo racionaliai, protingai pažvelgti į situaciją“, – sakė specialistas.

Anot psichologo, žmonės, visuomenėje sėjantys paniką ir kviečiantys į linčo teismus, puikiai žino, ką daro.

Siūlymai patiems vykdyti teisingumą yra akivaizdus bandymas sugriauti vieną iš valdžios šakų.

„Primenu, kad demokratinėje valstybėje yra trys valdžios šakos – leidžiamoji, vykdomoji ir teisinė. Tie žmonės bando kiekvieną iš tų šakų griauti. Siūlymai patiems vykdyti teisingumą yra akivaizdus bandymas sugriauti vieną iš valdžios šakų“, – kalbėjo G. Navaitis.

Pašnekovo nuomone, į melagienas lengvai įsitraukiančių ir jas platinti padedančių žmonių psichologinis portretas yra gana paprastas. Jam nupiešti jis pasitelkė palyginimą su tuo, kaip tokie žmonės elgiasi darbovietėse.

„Tie, kurie darbe apkalbinėja kolegas ir viršininkus, jie paprastai nelabai turi ką veikti ir nepadaro profesinės karjeros. Tie, kurie yra sėkmingi, taip nedaro“, – sakė psichologas.

Linčo teismai Lietuvoje, smurto kurstymas ir Celofano neteisingai melagingai apkaltinto žmogaus tiesos paieškos – laidoje „KK2“ per LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

psichologas už pinigus

Tokie psichologai yra niekinės šiukšlės,tokios pat šiukšlės kaip Tapinas Užkalnis Valatka,Ramanauskas ar vaflinskas ar psichologas pedofilu globėjas Slušnys.šitos atmatos loja už didelius pinigus ir formuoja savo debilu rata kurie jais tiki.

Tikrai, psichologe pasakyk

Kaip apibūdintum tuos kuriems patinka Šurajevo patyčios?

Skaitau ir nepraeina keistas jausmas

Atrodo, kad šitam psichologui jo XX amžiaus 3-5 dešimtmečių kolegos pakirdo iš kapo ir jam padarė lobotomija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS