Kaip iš salono grįžti su auskarais, bet be ligų? | kl.lt

KAIP IŠ SALONO GRĮŽTI SU AUSKARAIS, BET BE LIGŲ?

Pavasarį daug žmonių suskumba ne tik sportuoti ir gražinti kūno linijas, bet ir pasipuošti auskarais vis kitose kūno vietose. Visuomenės sveikatos specialistai atkreipia dėmesį, kad nesaugiai įvertas papuošalas gali kelti tam tikrą riziką jų sveikatai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Romutė Filomena Smolskienė teigė, kad pernai iš kauniečių negauta nė vieno skundo dėl auskarų ar kitų papuošalų vėrimo paslaugų teikimo. Vis tik atėjus į saloną tokiai procedūrai reikėtų išlikti budriems.

Auskaras liežuvyje, antakyje, nosyje, bamboje, intymioje ar kitoje kūno vietoje gali atnešti ne tik norimų išvaizdos pokyčių, bet ir nelauktų bėdų. Beje, kai kuriems žmonėms auskarų vertis apskritai nerekomenduojama.

R.F.Smolskienė atkreipė dėmesį, kad jei papuošalas buvo įvertas nesaugiai, kyla grėsmė susirgti hepatitu, kitomis virusinėmis ir infekcinėmis ligomis. Įvėrus auskarą dažniausios organizmo reakcijos yra niežėjimas, paraudimas, patinimas, kuris palaipsniui praeina.

Kiekvienas klientas grožio salone turi būti supažindintas su galima rizika, galimomis sveikatos komplikacijomis bei galimomis organizmo reakcijomis. Klientui privaloma tinkamai paaiškinti, kaip prižiūrėti kūno vietas, į kurį buvo įvertas papuošalas, kaip dezinfekuoti, plauti ir pan.

Prieš įveriant papuošalą oda turi būti nuplaunama bei dezinfekuojama. Procedūrai privaloma naudoti tik vienkartinius ir sterilius instrumentus. Instrumentai turi būti išpakuojami klientui matant. Kitu atveju, vertėtų rinktis kitą grožio saloną.

Veriami papuošalai turi būti sterilūs ir saugūs, paslaugos teikėjas privalo turėti jų saugą patvirtinančius dokumentus lietuvių kalba. Atlikus minėtą paslaugą, kiekvienas klientas turi būti įregistruojamas užpildant paslaugos teikimo kortelę, arba kiekvieno kliento duomenys įrašomi į specialų žurnalą.

Paslaugos teikėjai verti auskarų nepilnamečiams asmenims be tėvų ar globėjų sutikimo negali. Nesant tėvų ar globėjų sutikimo, verti papuošalus yra draudžiama. 

Auskarų verti nerekomenduojama:

Sergantiems ūmia liga arba paūmėjus lėtinei ligai,

Esant sutrikusiam kraujo krešėjimui,,

Karščiuojant,,

Žmonėms, alergiškiems metalams, arba stebėjo alergines reakcijas papuošalams,,

Paveiktiems alkoholio ar narkotinių medžiagų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS