Prancūzija pasiryžusi uždrausti kūno įdegio soliariumuose reklamą | kl.lt

PRANCŪZIJA PASIRYŽUSI UŽDRAUSTI KŪNO ĮDEGIO SOLIARIUMUOSE REKLAMĄ

  • 1

Prancūzijos parlamentas penktadienį pritarė įstatymo projektui, draudžiančiam reklamuoti soliariumų paslaugas bei asmenims iki 18 metų naudotis potencialiai pavojingomis ultravioletinių spindulių technologijomis.

Dokumentas, kuriame taip pat draudžiama pardavinėti soliariumo gultus neprofesionalams, yra dalis platesnio sveikatos įstatymo projekto, kurį tikimasi balsavimu parlamente patvirtinti iki šių metų galo.

„Mūsų tautiečiai nežino, kaip jie rizikuoja... Mums nerimą kelia tai, kad ši įranga naudojama ir namie“, – sakė sveikatos ministrė Marisol Touraine (Marizol Turen).

Įstatymo projekte įrašyti reikalavimai kad įdegio salonų personalas būtų tinkamai supažindintas su ultravioletinių spindulių keliamais pavojais sveikatai.

Pasak socialistų parlamentarės Michele Delaunay (Mišel Delonė), kuri yra ir odos vėžio specialistė, deginimosi sukelta melanoma yra antroji iš sparčiausiai daugėjančio vėžio formų po plaučių vėžio tarp moterų.

„Odos vėžio atvejų skaičius kas 10 metų padvigubėja“, – sakė ji dar pridurdama, kad specialistai sieja pavojų sveikatai soliariumuose su deginimusi ultravioletiniais spinduliais .

Prancūzijoje yra apie 10 700 įdegio salonų ir 40 tūkst. soliariumo gultų.

Tokie salonai uždrausti nepilnamečiams Brazilijoje ir Australijoje.

JT Pasaulinė sveikatos organizacija perspėja, kad „UV spinduliuotė atlieka esminį vaidmenį odos vėžio, kataraktos ir kitų akių ligų vystymesi, slopina imuninę sistemą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

teisingai

nors kažkas susimąstė apie savo piliečių sveikatą,o ypač apie jaunas mergaites,merginas,paneles.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS