SAM: šį sezoną skiepai nuo COVID-19 liks nemokami, bus galima skiepyti ir kūdikius | kl.lt

SAM: ŠĮ SEZONĄ SKIEPAI NUO COVID-19 LIKS NEMOKAMI, BUS GALIMA SKIEPYTI IR KŪDIKIUS

Nuo COVID-19 šį sezoną pasiskiepyti galės visi pusės metų ir vyresni gyventojai, draustiems privalomuoju sveikatos draudimu skiepas bus nemokamas.

„Į Lietuvą yra pristatyta atnaujinta COVID-19 vakcina ir numatoma, kad galimybė pasiskiepyti šia vakcina bus sudaryta visiems nuo šešių mėnesių amžiaus gyventojams“, – trečiadienį per Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdį sakė Sveikatos apsaugos ministerijos Sveikatos stiprinimo skyriaus patarėja Jurgita Pakalniškienė.

Pasak jos, visuomenei skiepijimo strategija bus pristatyta rugsėjo pabaigoje.

Taip pat numatyta, kad suminiam gripo, COVID-19 ir peršalimo ligų sergamumui per savaitę viršijus 1,5 tūkst. atvejų 100 tūkst. gyventojų, o COVID-19 ir gripui gydyti ilgiau nei savaitę būtų užimta per 1,5 tūkst. lovų, reanimacijos lovų – 120 ar daugiau, būtų sprendžiama, ar šalyje, savivaldybėse skelbti epidemiją.

Epidemijos laikotarpiu būtų sustiprinta kontrolė gydymo ir socialinės globos įstaigose, įsigaliotų renginių ribojimai, būtų įvestas infekcijas ribojantis režimas, būtų rekomenduojamas nuotolinis darbas ir apsaugos priemonių dėvėjimas.

J. Pakalniškienės teigimu, prognozuojama, kad COVID-19 nepasieks pirmųjų metų sergamumo lygio.

COVID-19 piką buvo pasiekęs 2021-ųjų vasario pradžioje, tuomet per parą buvo nustatoma daugiau kaip 14 tūkst. užsikrėtimų šia liga. Iš viso šalyje mažiausiai vieną kartą koronavirusu užsikrėtė apie 1,19 mln. žmonių.

Naujausiais duomenimis, ligoninėse šiuo gydomi 35 COVID-19 sergantys pacientai, iš jų du – reanimacijoje.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 67,8 atvejo, septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis – 23,3 procento.

Sveikatos apsaugos ministerija teigia fiksuojanti nežymų susirgimų augimą pastarosiomis savaitėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

tai seniu

dar nepavyko visu nunuodyti tais skiepais, tai dabar sutraukos pereina ant kudikiu nuodijimo, nes daug privaziavo visokie ciuvasai, tai lietuvius reikia naikinti

>>>Vytas \\\\\.../////

>Atsargiau kolega,tai lanzbirgo planas išnaikinti 1/4 žmonijos,jis dar parako turi,nors kad ir jau sunkiai bezda.

Vytas

Eikit jūs nahui su savo skiepais idijotai nuodytojai Lietuvos naikintojai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS