Uždrausta prekiauti keturių pavadinimų nesaugiais maisto papildais | kl.lt

UŽDRAUSTA PREKIAUTI KETURIŲ PAVADINIMŲ NESAUGIAIS MAISTO PAPILDAIS

  • 5

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad uždrausta prekiauti trijų pavadinimų nesaugiais maisto papildais sportininkams iš Jungtinių Amerikos Valstijų: "Opti-Men", "Opti-Women", "Arnold Schwarzenegger Series - Arnold Iron Pump" ir maisto papildais "Tested Essentials - Tested Multives" iš Kanados, dėl jų sudėtyje nustatytų draudžiamų medžiagų.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, tikrindami maisto papildais sportininkams prekiaujančią parduotuvę "VL Sportas" (Partizanų g. 82, Kaunas) nustatė, kad joje prekiaujama dviejų pavadinimų, galimai nesaugiais maisto papildais. Maisto papildų "Opti-Men" (gamintojas "Optimum Nutrition Inc.", partijos Nr. 0000660537) sudėtyje nustatyta neleistinų naudoti medžiagų magnio aspartato ir molibdeno A.A. chelato. To paties gamintojo maisto papildų "Opti-Women" (partijos Nr. 0000665961, 0000668355 ir 0000652370) sudėtyje nustatyta ne tik magnio aspartato, molibdeno A.A. chelato, bet ir dar vienos draudžiamos naudoti medžiagos - geležies chelato. Šias medžiagas draudžiama naudoti maisto produktuose ir papilduose, nes trūksta mokslinių duomenų apie jų poveikį žmogaus sveikatai.

Maisto papildus "Opti-Women" į rinką tiekė ir įmonė "TT Capital" Vilniuje. Šios įmonės patikrinimą atlikę Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, be to nustatė, kad įmonė platino dar dviejų pavadinimų nesaugius maisto papildus: "Arnold Schwarzenegger Series - Arnold Iron Pump" (gamintojas "Musclepharma Corp.", partijos Nr. LOT 224832030) ir "Tested Essentials - Tested Multives" (gamintojas "Supplement Facts Inc.", partijos Nr. LOT 2013061505).

Papildų "Arnold Schwarzenegger Series - Arnold Iron Pump" sudėtyje nurodytos draudžiamos medžiagos vinpocetinas ir kalcio silikatas, o maisto papildų  "Tested Essentials - Tested Multives" - geležis iš amino rūgšties chelato, cinkas iš amino rūgšties chelato, varis iš amino rūgšties chelato, manganas iš amino rūgšties chelato, chromas (chelavitas), boro citratas.

,,Vitaminų ir mineralinių medžiagų bei jų formų naudojimą maisto papildų gamyboje reglamentuoja Europos Komisijos reglamentas Nr. (EB) 1170/2009, kuriame yra pateiktas vitaminų ir mineralinių medžiagų bei jų formų sąrašas, leidžiamų naudoti gaminant maisto papildus. Šiame sąraše nėra nei vienos iš aukščiau išvardintų mineralinių medžiagų", - sako VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Lina Misiūnaitė.

Specialistė primena, kad vartotojai, įsigiję šių nesaugių maisto papildų, gali juos grąžinti  platintojams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tomas to Visi

To "Visi": Dar vienas iš medžio iškritęs. Kai maisto papildas vartojamas be tikslo, tai jokios naudos ir nėra. Bet jei bandai kažko pasiekti ir žinai, kad tai veiklai reikia to ir to, tai tas ir tas bus naudingas. pvz. kalcis du vitaminu d. Neduok tokių papildų savo vaikui, labai rizikuosi, jog išaugs kreivas. Ir pamatysi kaip jokios naudos nėra. Neik i eurus, kamelias ir kotokius tinklus. eik ten kur pardavimas nėra pirmoje vietoje. tau pasakys ko nereiki ir pamatys kaip nuomone pasikeis kalbant apie papildus.

To Visi

Dar vienas iš medžio iškritęs. Kai maisto papildas vartojamas be tikslo, tai jokios naudos ir nėra. Bet jei bandai kažko pasiekti ir žinai, kad tai veiklai reikia to ir to, tai tas ir tas bus naudingas. pvz. kalcis du vitaminu d. Neduok tokių papildų savo vaikui, labai rizikuosi, jog išaugs kreivas. Ir pamatysi kaip jokios naudos nėra. Neik i eurus, kamelias ir kotokius tinklus. eik ten kur pardavimas nėra pirmoje vietoje. tau pasakys ko nereiki ir pamatys kaip nuomone pasikeis kalbant apie papildus.

Algelis

Man patiko faktas, kad magnio aspartatas papilduose yra neleistinas, o vaistuose leistinas. Vaistininku lobistai dirba geriau matyt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS