Kosminės kainos: nuomojami net garažiniai butai | kl.lt

KOSMINĖS KAINOS: NUOMOJAMI NET GARAŽINIAI BUTAI

  • 12

Nekilnojamojo turto rinka Kroatijoje smarkiai įkaito. Jei čia norite išsinuomoti butą, prireiks didžiulės sėkmės ir dar daugiau pinigų. Už vieno kambario pastogę mėnesiui gali tekti pakloti algą. Dėl staigiai kylančių kainų apsukrieji kroatai jau nuomoja ir garažus, kuriuos paverčia mažais butais.

„Štai čia bus svetainė ir virtuvė, o čia – tualetas ir vonios kambarys. Čia koridorius, iš kurio pateksite į miegamąjį, o iš jo į terasą“, – vaikščiodamas po garažą pasakojo nuomotojas Senad Jašaragić.

Automobilis iš garažo išvarytas, nes po poros mėnesių čia įsikels nuomininkai. 40 kvadratinių metrų ploto garažiuką šeimos name, kroatas žada paversti vieno kambario butu ir nuomoti už 500 eurų per mėnesį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Paklaustas, ar ne per didelė kaina, S. Jašaragić atsakė, kad atsižvelgiant į tai, kaip greitai išnuomojami butai jo rajone – tai reali kaina.

„Kai kurie išgirdę, kad garažą pertvarkysiu į butą, manęs jau klausė „kada, kur, kaip?“ – pasakojo nuomotojas.

Kad garažas bus greitai išnuomotas, patvirtina nekilnojamojo turto agentė. Nors garažas net ne sostinėje Zagrebe, o Vèlika Mlakos miestelyje.

„Už mažiau nei 600 ar 700 eurų buto su atskiru miegamuoju nė nerasite. Net butai-studijos – 700 eurų. Butas rūsyje gali atsieiti ir 650. Be to jie baisiai įrengti“, – tikino nekilnojamojo turto agentė Amra Gluhić.

Kroatijoje butų nuomos kainos ženkliai šoktelėjo. Štai už 50 kv. metrų butą naujame daugiabutyje savininkai prašo 750 eurų, neįskaičius net komunalinių mokesčių.

„Siūlėme 650-700 eurų. Bet savininkai patys nustato kainą, įvertinę kaimynystę ir atsižvelgdami į tai, kiek patys investavo. Šiame bute tiek baldai, tiek visa kita – nauja, todėl įkainojo 750 eurų“, – pasakojo teisininkė ir nekilnojamojo turto agentė Elena Ivančić.

„Keturi žmonės teiravosi, vienas jau buvo beveik pasiruošęs išsinuomoti, bet rytoj bus dar viena apžiūros diena“, – teigė E. Ivančić.

Perkantiems ar norintiems išsinuomoti tenka nueiti kryžiaus kelius. Noel Vuk jau metus ieško pastogės savo šeimai, bet bergždžiai. Glaudžiasi su vaiku ir žmona pas jos tėvus.

„Už mūsų ieškomo tipo butą kainos svyruoja nuo 550 iki 700 eurų. Čia už 35-40 kvadratų. Neliktų pinigų net pragyventi, nes praktiškai visą algą atiduotume nuomai ir komunalinėms paslaugoms“, – sakė ieškantis būsto N. Vuk.

Jaunimo atstovai ragina valdžią imtis reguliuoti ilgalaikės nuomos kainas bei užtikrinti palankesnes paskolas jaunimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Byyyy Rka DEJĘS

IESKAU KVAILIO....NUOMOJU GARAZA už 700 euro ....kaip KROATIJOJE :-)))))) gal koks KVAILYS nori gyventi garaže prie Seimo.....:-))))))

tai

davar gal aptarkime nuomos kainal Londone ar tai Singapure.....

galvos-ploviklis

dar nesibaige serialo bumas? amerikonai vaziuoja ir perka vien del kazkokio serialo, nieko, metus kitus pastoves nejudinami, paskui pigiai parduos, ta kroatija ménesiu pavut arba pensija praleist
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS