Kaip išsirinkti sklypą namo statybai, kad pro langą nematytumėte kapinių ir laidotuvių procesijos? | kl.lt

KAIP IŠSIRINKTI SKLYPĄ NAMO STATYBAI, KAD PRO LANGĄ NEMATYTUMĖTE KAPINIŲ IR LAIDOTUVIŲ PROCESIJOS?

  • 2

Dauguma lietuvių namus vis dar stato ant paveldėtų sklypų iš tėvų ar senelių. Bet tie, kurie turi galimybę rinktis vietą svajonių namams – pasirenka ne visada atsakingai. Pasak nekilnojamojo turto (NT) brokerių, daugumos žvilgsnis pirmiausiai krypsta į reljefą ir aplinką. Tačiau dažnas pamiršta žvilgtelėti ir į kaimyninius sklypus. O ten gali išdygti ir didžiausi prekybos centrai, ir kapinės.

Plačiau apie tai, kaip tinkamai išsirinkti savo svajonių būstą papasakojo NT brokerė Asta Katkauskienė.

– Ką svarbu žinoti renkantis svajonių sklypą?

– Labai svarbu įsivertinti aplinką. Svarbu sužiūrėti apribojimus, ekonomines zonas, nes tai gali stipriai daryti įtaką būsimo namo statyboms ir gyvenimo kokybei. 

– Tikriausiai tai gali lemti ir kainą? Turbūt retas norėtų matyti pro langą kapines ir laidotuvių procesiją.

– Dažnai būsto pasirinkimą lemia ir žmogaus patirtys, kur jie yra gyvenę anksčiau. Jeigu jie anksčiau gyveno prie tokių objektų, tai nėra pagrindinis minusas. Dažnai tokių sklypų kaina mažesnė. Sklypo vertę lemia daugybė faktorių: privažiavimas, infrastruktūra, komunikacijos, ar tai miesto vandentiekis, kanalizacija, ar reikės vietinius įsirengti, kraštovaizdis, reljefas. Jeigu nėra asfaltuoto kelio, elektros, tai būtina išsiimti elektros prisijungimo sąlygas, nes gali būti taip, kad elektros atvedimas kainuos keletą kartų daugiau nei pats sklypas.

– Kiek klientai pagalvoja apie šiuos faktorius renkantis būstą? Ar nesuveikia dažniau emocijos? 

– Dažnai būna, kad žmonės labiau žiūri į vaizdą, vietą, aplinką, jausmus. Užmiršta tam tikrus kriterijus. Ypatingai, jeigu tai – pirmasis būstas. Daugybės kriterijų neįsivertina, nes net nežino, kad tokie turėtų būti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

– Kokių patarimų duotumėte žmonėms, kurie planuoja įsigyti savo svajonių sklypą?

– Tam, kad žmonės išvengtų daugybės klaidų ir nenumatytų išlaidų, būtina konsultuotis su specialistais. Svarbu išsigryninti kriterijus, ko žmogui tikrai reikia, kas jam yra svarbu. Būtina ir rekomenduotina bendrauti su architektais ir kitais specialiais, kurie ir viską pasakytų. Dažnai daug ką lemia žmogaus įpročiai. Jeigu tai – būsimas šeimos būstas, tai yra dar daugiau kriterijų. Reikia galvoti jau ir apie būsto poreikį ateityje, kaip jis gali kisti, ar nereikės dar didesnio, ar mažesnio, jeigu vaikai jau pakankamai dideli ir greitu metu paliks tuos namus. Tiesiog – konsultuokitės su specialistais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jau geriau

gyventi prie kapiniu, nei prie mokyklos ir futbolo aikstes, nesibaigiantis triuksmas ir buduliu dauzymas, sila est uma nenado

Augis

Mirusiųjų bijoti nereikia. Gyvų reikia bijoti. Tad kapinės yra ramybės oazė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS