S. Skvernelis Vyriausybės siūlomo SND akcizo nepalaiko: naftos ir gamtinių dujų tarifai neturi skirtis | kl.lt

S. SKVERNELIS VYRIAUSYBĖS SIŪLOMO SND AKCIZO NEPALAIKO: NAFTOS IR GAMTINIŲ DUJŲ TARIFAI NETURI SKIRTIS

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako nepalaikantis Vyriausybės siūlymo suskystintų naftos dujų (SND) akcizą sumažinti iki 41 euro už toną. Anot jo, SND ir gamtinių dujų akcizai turi būti sulyginti, o dabartinis skirtumas tarp tarifų turi būti grąžintas vartotojams kaip kompensacija.

„Vyriausybės pateiktas variantas yra niekuo neargumentuotas, o mūsų siūlymas yra paremtas gamtinių dujų akcizu. Tai tas pats akcizas būtų, nesvarbu, ar tu šildaisi naftos ar kitomis dujomis“, – pirmadienį prieš Seimo posėdį žurnalistams teigė S. Skvernelis.

„Vyriausybė, sušaukdama šią sesiją, pasakė, kad padarė nesąmonę ir ją reikia taisyti. Jeigu padarėme klaidą, tai neužtenka jos ištaisyti, reikia kompensuoti žmonėms ir nuostolius. Kai bus nuspręsta dėl galutinio akcizo, reikės grąžinti skirtumą, kuris susidarė mokant komunalinius mokesčius už šildymą“, – aiškino jis.

ELTA primena, kad pirmadienį Seime prasideda neeilinė parlamento sesija, kurios metu ketinama priimti Akcizų įstatymo pataisas. Numatoma rengti posėdžius vasario 12, 14 ir 15 dienomis.

Sprendimą šaukti neeilinę sesiją paskatino sausį sostinėje vykęs ūkininkų protestas ir jo metu iškelti reikalavimai. Nuo naujųjų įsigaliojęs naujas suskystintų naftos dujų (SND) akcizas – 304,1 Eur/t – sukėlė didelį nepasitenkinimą tarp ūkininkų. Reaguodama į kritiką, Žemės ūkio ministerija registravo Akcizų įstatymo projektą, kuriame gyventojams bei verslui SND akcizas mažinamas iki 41 Eur/t. Vyriausybė praėjusią savaitę pritarė šiam pasiūlymui.

Verslo struktūros anksčiau prašė nustatyti 13,94 Eur/t SND akcizą, o Lietuvos žemės ūkio tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas yra sakęs, jog tarifas galėtų siekti apie 20 Eur/t.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ko skvernas

Nepalaiko ? Tai reiškia rusyną palaiko ?

Ką gi

reikia pripažinti, kad teisus yra p. S. Skvernelis, o ne Vyriausybės" buhalterė....

alis...

dujos yra ekologiškas kuras...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS