Turto banko NT objektų pardavimai pernai augo 78 proc. iki 60 mln. eurų | kl.lt

TURTO BANKO NT OBJEKTŲ PARDAVIMAI PERNAI AUGO 78 PROC. IKI 60 MLN. EURŲ

  • 1

Praėjusiais metais Turto bankas aukcionuose pardavė 668 įvairius valstybei nereikalingus nekilnojamojo turto (NT) objektus ir gavo beveik 60 mln. eurų – 78 proc. daugiau nei 2022 metais.

Didžiausią įtaką rekordiniams rezultatams padarė 24 didelių objektų, kurių vertė viršija 250 tūkst. eurų, aukcionai – bendra jų vertė siekė 42 mln. eurų, pranešė Turto bankas.

Rekordinis sandoris buvo Vilniuje, pardavus buvusią oro gynybos bazę Kalnėnuose, Rukainių gatvėje, kurio vertė siekė už 14,99 mln. eurų.

„Tokie sandoriai parodo, kad investuotojai yra pasirengę daryti didelius žingsnius rinkoje, o mes esame pasiruošę ir šiemet jiems pasiūlyti patrauklių objektų. Stebime ir įdomią tendenciją – vystytojai, investuotojai ima kooperuotis, aukcionuose dalyvauja kartu, o neretai pasitelkia ir sutelktinio finansavimo platformas sandorio finansavimui“, – pranešime sakė Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Iš 60 mln. eurų pardavimų pajamų 17,1 mln. eurų pervesta į valstybės biudžetą, o likusi suma – 42,9 mln. eurų – paskirstyta Turto banko vykdomiems pastatų atnaujinimo projektams.

2024 metais Turto bankas planuoja viešuose aukcionuose pasiūlyti NT už 44 mln. eurų. 13 mln. eurų šių pajamų bus pervesta į šalies biudžetą. Rinkai bus siūloma nuo gyvenamųjų būstų iki didelių administracinės paskirties objektų Vilniuje ir Kaune.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kukliai!

Zymiai maziau isisavinimui,nei is "pagalbos Ukrainai"!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS