Turto bankas per trejus metus tikisi parduoti turto už 120 mln. eurų | kl.lt

TURTO BANKAS PER TREJUS METUS TIKISI PARDUOTI TURTO UŽ 120 MLN. EURŲ

  • 0

Valstybės nekilnojamąjį turtą valdantis Turto bankas per trejus metus tikisi parduoti  nereikalingo turto už maždaug 120 mln. eurų, o per ketverius metus jis žada investuoti apie 300 mln. eurų, pranešė bankas.

Gautos lėšos kartu su Europos Sąjungos (ES) parama ir valstybės perskolintomis lėšomis bus investuojamos į naujų  pastatų statybą, atnaujinimą, pritaikymą neįgaliesiems, saulės elektrinių įrengimų ant pastatų.

Turto banko valdybos pirmininkas Laimonas Belickas sako, kad statybų rinkoje esant neapibrėžtumui valstybės užsakymai ir ES lėšomis finansuojami projektai tampa itin svarbūs ir leidžia užsitikrinti „stabilias pajamas rinkos dalyviams.

„Turto bankui tai taip pat yra galimybė pritraukti daugiau profesionalių rangovų, gauti gerą kainos pasiūlymą projektams“, – pranešime teigė L. Belickas.

Didžiausias artimiausių metų banko įgyvendinamas projektas – A. Goštauto kvartalo Vilniuje konversija į ministerijų miestelį. Be to, planuojama įgyvendinti dar tris didesnės nei 10 mln. eurų vertės ir septynis didesnės nei 5–8 mln. eurų vertės projektus.

Tarp didžiausių planuojamų atnaujinti pastatų – buvusi „Lietuvos geležinkelių“ būstinė Mindaugo gatvėje Vilniuje, kuri bus pritaikyta 8 valstybės įstaigų ir institucijų veiklai. Projekto vertė viršys 8 mln. eurų.

Turto bankas šiemet planuoja pasiūlyti NT objektų už 44 mln. eurų, daugiausia – Vilniuje ir Kaune, dauguma jų – centrinėse miesto dalyse esantys administraciniai pastatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS